Friday, September 3, 2010

blog.

Mari ke sini untuk ke blog baru gua. moh lee.

Friday, March 19, 2010

wihiii

ahh, penat gila siol . gua baru sampai dari Ki iL . penat penat , esok gua update lg haaa . chow !

blogBLOGblogBLOG

gua ada blog lg satu . private . err sbenarnye gua tak set as private tp takde org pun yg tahu url blog tu.









till we meet again ,
byeeeeeeeee;)

Thursday, March 18, 2010

KI IL

actually , drpd hari sabtu lg gua dah beram dr rumah tu . mula mula dari sabtu sampai isnin , gua kat Jb . then dr Jb , gua fly duduk nilai dulu . lepas tu , rabu baru lah sampai Kl ni haa . bapak gua yg meeting sebenarnye . kitorang pun ikut jelah bontot bapak gua .

day 1 .

takde ape pun . duduk hotel sampai malam , then malam tu pegi jumpe makwe papa .

day 2 (tadi)

bapak gua pg2 lg dah cabut pegi meeting . gua bgn pukul 1 . kakak gua punya pasal lah . dia punya cara kejut mcm kereta kebal dah sedia nak letupkan hotel . mmg potoooonggggg . gua pun dgn muka mintak belas kasihan , gua bgn mandi . lepas tu gua , sis gua dgn bro gua jln pegi stesen monorail . peh , Kl habis bhai ! mcm goodgood je . naik monorail , turun bukit bintang . kitorang pun shopping dekat bb , then sungei wang and tempat feveret gua sejak dr perut mak gua lg , TIME SQUARE . mmg gaban punya penat . lepas tu , naik monorail balik hotel . mmg best , siyes shit doh . peh , ayat pun mcm ki il da ni an . org ki il ni , yg gua perasan , dia tak sebut dah ayat belakang .


*dlm monorail

gua ; der , next stesen ape der ?

sis ; raj chul .

gua ; raj chul ?

sis ; raja chulan laaaa .

gua ; apehal kau ni ? tertelan lidah ke ape ?

sis ; eh , kita kan ada kat ki il . org ki il selalu telupe nak sebut ayat belakang .

gua ; oh , bet bet ! ak lup !










gua akan sambung lg aktiviti esokk dan lusa yee;)
ah fuck , last tuesday , wednesday and today were the worst day ever .

im sure , kau seronok habiskan masa without me by ur side kan ?



ah whatever ! pleaseeeeeeeeee , im hurt :/

Sunday, March 14, 2010

JB iloveyou :)

haish , rindunya kat Kuantan . ceh , mcm bagus je . padahal baru harini sampai Jb . bila dah sampai kampung , perangai pun jadi 'mcm bagus' . nanti gua sambung , gua mau makan soto . byeeeeeee :)


I LOVE YOU , SHAHRIL :) sy takde apeape pun ngn si Fq tu , haihh . die je yg nak sgt tlg sy , syg .

Thursday, March 11, 2010

perasan pulak dia :D

well , gua nak mintak maaf lah kalau ada org yang perasan gua tulis pasal dia kat blog gua . bila dipikir balik , gua rasa mcm kelakar sgt lah sbb ade pulak org perasan . serious shit , gua mmg tak suka gaduh . tapi , bila dah ada org perasan ni susah sikit kan . itu lah , jadi , gua mintak maaf ye perempuan perasan :)

rindu

mama :'

fuck you , ex-crush :)

darjah 6 -

Nina ; eh f*****l , sofea suka kau doh .
F ; eeeee taknaklah kat dia . dia tak lawa , dahla gemuk , eee tak lawa lah !


Form 1 -

Nina ; weh , F kirim salam . crush kau dulu tu <3

gua ; huh ? eeeee taknaklah kat dia !

Nina ; aik ? tu bukan ke ayat F ?

gua ; pegi mampos muka dia . dulu masa aku suka dia , ckp aku ni , aku tu . huh , now ?

Nina ; dia kata kau cantik sekarang , dah lain .

gua ; ckp kat dia , aku dah tau drpd dulu lg . hahaha . dah , aku taknak dia !

Form 1 - malam .

texting*

F ; Sofea :)

gua ; sape ni ?

F ; F laa :)

gua ; oh i see . so , mimpi ape ni ? tiba tiba msg ?

F ; err saje :)

gua ; oh yelah . ikut lahhh ...

F ; Sofea , sebenarnye aku suka kau la .

gua ; huh , so ?

F ; err cple jm ?

gua ; sorry , aku taknak kau . bye !


okay , tujuan gua tulis benda ni sbb gua sakit hati gila gaban dgn jantan ni . dulu mase gua terkinja kinja nak kat dia , dia boleh pulak ckp ' eee taknaklah aku . dia tak cantik ' . haha , now ?

form 2 - tadi .

Nina ; Echa *blablabla psl F* . Weh echa , terima jelah dia . kesian dia doh . semalam dia datang rumah aku , dia ckp dia sayang kau lah , ape lah . haa lg 1 , dia mintak maaf sbb dia dah kutuk and malukan kau dulu. dia kata dia tunggu kau . ambik lah dia Cha , kesian dia .

Gua ; dahlah weh . kau tau tak , luka aku ni dalam sangat . dulu aku suka dia , dia malukan aku dgn kutuk kutuk aku . dahlah weh , takpayah lah . ckp kat dia , aku dah maafkan but sorry , aku takboleh terima dia .

Nina ; alaaa weh . kalau psl pakwe kau tu , takpayah lah bgtau dia . pandai2 lah aku cover line nanti .

Gua ; masalahnye sekarang , AKU BENCI DIA . FAHAM ? dah lah , AKU TAKNAK . fullstop ! and kalau dia sayang aku sekali pun , mesti sbb rupa aku . bukan sbb dia btl2 syg aku . kalau dia ikhlas syg aku , dari dulu lagi dia nak kat aku . kau faham kan ?

Nina ; mgkn dia dah berubah ? people change , syg .

Gua ; eh fuck off lah . dahlah , pegi suruh dia terjun bangunan la weh !

Nina ; smlm , dia mintak number kau . dia kata dia text kau smlm , tapi tak dpt . then , aku ckp kau dah tukar number . pastu dia mintak . aku tak kasi , aku takut kau mengamuk . nanti pendek pulak umur aku klu kau mengamuk . then dia mcm dah merayu gila babi . siap offer aku rm20 lg doh ! nasib baik iman aku kuat , hahaha .

Gua ; dia tu knp ? kemaruk sgt kott !

Nina ; confirm dohhhh dia kemaruk kat kau . hahaha

Gua ; kalau dia mintak lagi , jgn kasi . kalau tak , kenelah kau penyepak 3 rasa .

Nina ; okay fine , Echa .

























this is what we call what goes around , comes around , fellas :)

mampos lah

ahhh hungry -_________- bibik masak tak sedap , gua taknak makan .

ah selfish gila makan sedap sorang .

paku dulang paku serpih , kata orang dia yang lebih , haih

Wednesday, March 10, 2010

haha , serve you right babyyy :)

fuck , esok oral test BI :O kat dewan besar :O pagi pagi pulak tu :O Oh Em Gee , gua rasa gua sesak nafas sekarang. gua rasa mcm nak .................... kentut !


masalah gua ni , kalau eksaited and neves sikit mesti sakit perut. lepas tu mula lah satu rumah kompelin bau ni la,bau tu la.anjing jiran sebelah kentut pun diorang salahkan gua.kalau kucing tu tahan la sikit,cute mcm gua.mmg tak patut samakan dgn anjing.tu nina,bukan gua.tak salah lagi.






tadi gua baik punya gaduh dgn monitor kelas gua.Tan Kin Loong.nak dikira kira, mmg takde orang berani lawan king kong handsome ni.panas baran sangat! tapi gua taktau sebelum ni.lepas gaduh baru gua tahu yang semua orang takut dengan dia.


Gua ; Tan ! you appreciate la sikit . they bought the papers with their own money !

Tan ; saya tak suruh pun ! lagipun , siapa yang suruh buang the papers ?

Gua ; mmg la you tak suruh tapi duit kelas pun kau dah joli dgn budak budak cina ! kalau tak bawak apa apa , nanti mula la kau nak naik angin ! mcm bagus je ! eh bukan kau ke yang suruh Shen Yuen buang all the papers ? kau kata tak lawa la , apa lah ! *dah mula bengang

Tan ; eh awk ape tahu ? awk tak puas hati apa sekarang ?

Gua ; aku mmg tak puas hati dgn kau ! daripada semalam kau dah buat hal ! semuanya kau nak suruh orang ikut cakap kau ! kau ingat kau bagus sgt ke ? siapa sangat kau setakat badan mcm lembu ! nina sampai nangis sbb dia dah beli dgn duit dia , tiba tiba kau suruh buang !

Tan ; ah mampos kau ah natang ! ka tu sape sangat ?

Gua ; *dah meraung* aku cakap elok elok , kau nak buat perangai setan kau pahal ? haritu dah vote , semua suka kertas tu ! tapi bila cikgu dah kuar , kau arahkan budak budak ni buang kertas tu ! eh haram jadah , kau tu setakat ketua kelas , aku tak beragak nak tampa kau dpn orang !

Tan ; tampa ah sekarang !

Gua ; *dah genggam tangan,naik atas muka dia*

Nazmi ; dah Cha , sabar sabar . dia mmg mcm tu , biarlah dia . sekali lagi dia buat hal , aku settlekan .

Cikgu ; TAN ! awk ni kenapa ? dah duduk !

Tan ; -___________-

gua ; senyum puas*


perangai dia ni , dia nak semua manusia ikut cakap dia . kalau tak , mmg kenelah tolak ke , ape ke dgn dia . gampang , bukan ?

memang nak kenaaaaaaaaaa

kau ingat kau lawa ?

kau ingat kau handsome ?













pantat anjing lagi sempurna dari muka korang.Faham ?




fyi readers,aku takkan guna 'aku-kau' kalau aku tak betul betul marah.

Tuesday, March 9, 2010

50-50

kenapa hati gua tak tenang harini ? terlupa minum todi ke ? tak mungkin !



oh yaa , baru gua sedar , gua rindu mama gua :') agaknya mama gua tgh buat ape ye kat syurga ? mesti tgh tgk rugby secara langsung . ataupun tgh tgk Anita Sarawak masak . biarlah ape pun dia buat , gua tahu dia rindu gua jugak . i love you , mama ;') always do !



mood gua sekarang 50-50 . sakit hati dgn menatang jantan celaka ni , gua tgh serius dia boleh 'yeke?yeke?' gua debik kang , panjang terus rambut dia . ceria pun ye jugak sbb adik gua ni . tak habis habis buat muka mintak penyepak suruh gua dukung . sekali gua hayun kaki ni baru terdiam . nak aje gua dukung lepas tu campak dari tingkat atas ke bawah . tapi , takboleh . kejam sangat tu . paling teruk pun gua tekup muka dia guna bantal busuk . baru lah aman sikit cara dia 'jalan' .
harini takde ape yang jadi . mcm biasa , cikgu mencarot sorang sorang , gua lakar peta kat belakang .



HOI CIBAI , FUCK YOU ! - untk kau lah botak :O

Monday, March 8, 2010

binatang

dulu , masa mula mula gua masuk Kuantan . gua memang frust dgn masyarakat kat sini .

dengan rambut ikat 2 mcm belalai gajah , gua pegi sekolah ... darjah 1 ni !


gua ; opss sorry. sy terlanggar , sy tak nampak .

member ; eeeee menatang ni !

kat rumah ..

gua ; mamaa ! dia panggil adik binatang .

mama ; binatang apa ?

gua ; entah , tapi dia panggil adik binatang .

mama ; nanti mama pegi sekolah .

gua ; okay . (senyum puas)

mak gua mmg back-up gua selalu . dari dulu , sampai lah sekarang :) tapi sekarang , dia back-up gua dekat syurga sana <3


eeee nak aje ua ckp binatang tu mcm nina , tapi mase tu nina pun gua tak kenal lagi ...

memang bestt

gua ; sekarang ni banyak sangat cerita cerita mcm kau .

nina ; cerita ape ?

gua ; cerita halimah jongang lah , fatimah juling lah . cuba kau bayangkan masyarakat yang jongan dan juling . takke diorang frust ? takke diorang rasa mcm nak cekik diri sendiri ?

nina ; eeeee echa babi !

gua ; yelah yelah . tu semua bukan cerita kau . nanti aku buat cerita yang special punye haaa .

nina ; cerita ape ?

gua ; nina besar punyaaaaa ! HAHAHAAHAHAHAHA

nina ; -______________________-
oh ye , lupa pulak gua pasal makhluk Allah yang paling hina ni .

hoi sundal bolong , bgtau sekali kawan kau , dia ingat dia handsome sgt ah ? kalau diberi pilihan , gua rela jadi andartu seumur hidup gua daripada kahwin dengan manusia tak tentu hala mcm dia . erhh puh-lease , muka mcm lakhanat baik takpayah lah weh ....

setakat gaduh mulut , gua tak gentar lah . jumpa jom ? kau dgn jantan lakhanat tu sekali ! then kita akan tahu , siapa gampang , dan siapa tak okay :) siapa salah dan siapa betul okay ?












habis langsi dah ayat gua . kalau lu tak tekencing dalam seluar , jgn panggil gua ECHA !








oh ye , takkan hilang melayu di dunia ! *tak sabit -_________-

Sunday, March 7, 2010

sundal bolong

SETAKAT MUKA LU YANG HINA MCM PANTAT AYAM , BALIK RUMAH DUDUK DIAM DIAM . LU TELANJANG DEPAN CERMIN , NGADAP PUKI BERDAKI LU !

konon , ckp kat org 'ape kau dapat kalau kau kutuk aku?' . diri sendiri pun tak betul . dahla mcm org gila kutuk aku psl benda kecik . terencat la kau .

HOI BABE , dont just talk to talk ! please , TALK TO WALK baby !

mcm ni lah senang , set tempat , set masa then kita settle . amacam ? cun ? kalau taknak , baik kau diam . kalau kau bersuara lagi , jgn buat muka pelik kau tu kalau aku tibatiba datang and tibai kau . faham ?





LOVE FROM ME TO YOU ,
echa :)

Saturday, March 6, 2010

semalam

fuh , kalau nak dicerita satu persatu psl semalam , psl berapa langkah yang gua dah kangkang semalam , sebesar mana gua kangkang masa nak loncat longkang , berapa kali gua korek hidung tunggu abg sedara gua main rugby , berapa keping gambar yang gua dah usha , berapa puluh jantan yang gua suwittt , berapa batang rokok yang gua dah isap , eh silap , berapa batang rokok yang gua dah patahkan , pehhhhh mmg memenatkan .

mula mula , gua bangun pukul 1 , tapi iman gua tak cukup kuat , jadi gua sambung tido . tiba-tiba ....


abg ; hoi kimak ! bangun lah natang !
mira ; kimak kimak lu jgn sebut ! kimak gua dalam kubur haaa !
gua ; ape yang bising bising ni ? tak puas hati ke ? sini sikit aku nak jentik sekor sekor ! *mcm bagus je .
abg ; korang gi berambus mandi !
mira ; hoi , apehal ayat kau lembut sgt harini ? kasar lah sikit .
gua ; blm habis lg ? kang dua dua aku hentam kang ! *masih baring
abg , mira ; eee menatang itang ni ! kau bangunnnnnnnnn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gua ; relaks la , aku saje usha line , nanti kalau wich baring atas katil , kena gigit ngn semut kang , baru reti bahasa .
abg , mira ; pukitiang ............



jadi , kitorang kuar rumah dalam pukul 2 sengah . dah masuk kerete , ade je yang tetinggal . nasib baik *tuttttttttttttttttttttttttttttttttttt* melekat . jadi, lepas semue settle , pegi ambik syaza .

destinasi pertama ialah ECM , kitorang jalan jalan , karaoke . gua malas nak tunjuk bagus tapi , gua rasa suara gua yang paling masyuk .....

sementara tunggu mahluk asing semue tu karaoke , gua pegi usha baju dulu dengan scandal gua <3 haaa , dapat lah gua sehelai baju yang sangat cantik . ape lg kalau gua pakai nanti , meroyan Maya Karin ! sudah tentulah baju tu kalernya tak terang . cuba lu bayangkan gua pakai baju hijau terang , kuning terang , dan mcm mcm kaler lg yang terang . perhhh , ikan sembilang pun panas tgk gua . lepas tu pulak , pegi byr parking .

destinasi kedua , kitorang 'beram' pegi Kemunting dlm pukul 4 sengah . tengok abg sedara gua main rugby . ade banyak jugak gambar gua usha . ofcourse lah semuenye cun . kalau tak cun , bukan Echa namanya ..... game habis pukul 7 .

destinasi terakhir , TC :) kitorang jalan jalan dan jalan ke Teluk Tongkang . kalau ada Jais , mmg kenyang mkn duit rasuah . kalau dah jalan kat TC , jgn cakap lah rambut gua jadi apa . singa lapar pun cun . tu singa lapar , yang penting gua lagi panas daripada Maya Karin . akibat terlalu frost sampai patah pinggang menonggeng , itu yang Maya Karin berlakon jadi pontianak . konon nak tunjuk perasaan . pigidahhhh !!!!!


itu semue kisah semalam . yang pergi , biarlah pergi . cehh , mcm bagus je gua .

gua rasa , kakak gua mmg takboleh tgk hidup gua senang daripada dia . sedap sedap gua usha line tidur , dia boleh pulak serabut kejut . gua tgh syok kumpul air liur , dia boleh pulak berhentikan salirannya . dia kejut gua pukul 9 beb . memang gampang , tidak dinafikan lagi .

jadi , lepas melawa , kitorang beram pegi TC lagi . tapi kali ni pagi . ramai jugak . hajat kakak gua dgn 2 member lelaki dia sbb nak discuss pasal presentation BM diorang . ahh , lupekan psl diorang . nak terjun bangunan pun gua apa kesah ? masa nak tunggu diorang tu , nasib baiklah ada kekasih hati gua yang nak teman gua msg walaupun perang tengah perang masyarakat setempat . jadi , gua balik dlm pukul 3 tadi . memang penatttt !

dah , itu lah kesudahannya . byebye :)

terima kasih cinta

" manusia boleh berubah dengan sekelip mata . mcm tu jugak sayang dan kasih mereka terhadap sesama manusia "





tak apa . saya tidak apa-apa .

Thursday, March 4, 2010

me and you :)

dalam ramai ramai manusia yang kenal gua , dia yang paling penyabar . dia selalu kena marah dgn gua . kalau gua badmood , gua hembur kat dia tapi dia tetap cool . but carefull , bila dia jawab balik , mmg bingit . tapi , gua sanggup menipu sbb nak buat dia marah . dia jarang sangat sangat marah gua ! kalau tengah text , then gua tetido , lepas gua bangun , mmg byk mesej dari dia . tapi , gua yang marah dia pulak . malam malam , dia penat mcm nak gila pun gua takkan bagi dia tido awal . sbb gua rasa sunyi kalau takde dia . biarlah dia penat mcm mana pun , asalkan die teman gua :) kalau dia tetido , mmg kena maki . tapi kalau gua tetido , dia tak pernah marah . dialah manusia paling penyabar penah gua jumpa . sebab tu lah gua sayang dia mcm nak gila :)









i love you Shahril Izzudin :) i always do !

toh-long

ah puh-leaseeeeee ! gua nak jugak cari kecantikan di muka lu , but ahh i couldnt find it . gua yang tak jumpa ataupun lu mmg takde , kak ? semua benda lu nak hambat ? aih basak basak ...


tolong gua cari secebis kecantikan dimukanya agar hilang keluh resah di hati gua ....

tolong jangan buat gua eja jawi kat sini okay ? jangan sampai gua tunjukkan kehebatan gua mengeja jawi kat sini , gua segan .

im losing a good friend

i tell you almost all of my secrets , and now ? what happen between us ?

Wednesday, March 3, 2010

barai bahasa malaysia zaman skrg ..

I-ris ; Cuca ! ane cuweet wich ? wich nak cuweet :(

gua ; shelagi wich tak nakap etol etol , cuca anak agi wich cuweet ye tayang ?

I-ris ; alaaa , unggu la wich eco acam cuca , anti wich nakap etol etol .

gua ; namau lah , enga acam owang odoh je . atau un , owang entel itaded (mental retarded)

I-ris ; entel etaded u ape cuca ?

gua ; mak cik Bedah jual ais krim pop tu ......

I-ris ; oh nokay .

abg gua ; apehal kau , dik ? lidah terselit celah gigi ?

gua ; aje ayan wich ni . au ape nawuu ?

abg gua ; -___________________-




_______________________________________________

gua ; Isaacs ! finish your drink now !

isaacs ; i dont want . its so bitter !

gua ; i dont care ! finish your drink , if not , i tell papa !

isaacs ; shut up lah cuca !

gua ; erhhhhhh ! bibik , can you TAKE a glass fr me ?

bibik ; gahhhh ! ape kau ni ?

I-ris ; cuca akap , iye nak tetek la bibik !

gua ; alau tak aham , aik au iam ! aku empang au ang , epelanting ke ua ang !

I-ris ; (menangis) bibiikkkkkk ! :(


haish , gua bengang betul dgn adik gua yang I-ris tu . habis semua nama manusia dia nak tukar . mentang mentang lidah terbelit , ingat gua takut ah ? silap brado laaa ......

Sofea (gua) - cuca

Mira(sis) - Miya

Isaacs - Jet

Eddy ( papa ) - Beddy

Rosanissa ( mama ) - Ocanica

Anissa - Anica

Syaza - Saza

Shahril - Aril

Afiq - Piq (mmg layak hahahaha)

I love you - ai yeb yu



cuba lu bayangkan adik gua sebut Jay Sean mcm mane . mcm Sea Lion lah jawabnya ......

kesian gua dengan lu , Jay Sean . takpe , ni dugaan yang Allah beri ........

haiyahhhh

hoi babi longgok , jangan harap aku nak berubah bagi kau tido awal , FAHAM ? hahahaha



























ai laf yu :)

alif ya alif mim ....

Gua ; Ninaaaaa , mim alif nun alif ba wau kap wau alif kap wau ?

Nina ; dal alif lam alif mim ta wau ...

Gua ; okay , trimas memberrr !

Nina ; hoi , dah lame tak bace jawi kau ek ! mcm mane eja pak lim ?

gua ; pa alif kap lam ya mim ... cubalah bg yg mencabar keimanan sikit ! kucing jiran aku pun boleh eja laa ...

Nina ; ehmmm .... (berpikir) . haaaa ! eja shahril !

Gua ; sa alif ha ro alif lam ...

Nina ; Sahral ? HAHAHAHAHAHAHAHA

Gua ; haaaa ? eh ? ek ? laaaaaaaaaaaa . HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

adik gua

' itew sayunk kamo0 cangat2 ! ~ kamo0 nama0 inggal an itew aw ? itew cayunk kamo0 cmpai maty ! '



bulu roma gua dah menaik . baru gua perasan , gua dok kutuk manusia gedik yang eja mcm tu . rupa rupanya adik gua pun takboleh harap jugak ......


adik ; cuca , ane antal nucuk wich ?
gua ; apehal pulak kau ni ? lidah terbelit ?
adik ; ape cuca ni . pat laa . ampak tak antal nucuk wich ?
gua ; kau betulkan dulu lidah kau , baru aku carikan .
adik ; dahla cuca ni . anak awan cuca ! (menangis)

gua sanggup berperang bermati-matian asalkan adik gua atau rakyat malaysia tak cakap atau eja mcm ni .......

demam

shaitttttttttt , dah 2 hari gua tak pegi sekolah . gua rasa mcm sekolah tu gua yang punya ! bukan setakat sekolah , dunia ni pun sama . mcm best gila je tak pegi sekolah . oh tungguuuuuuu , gua tak pegi sekolah ada sebabnya .

selasa - sebabnya ialah gua malas .

harini/rabu - gua demam baik punya panas .

semalam pukul 5 pagi , gua tersedar . gua tengok bantal gua , penuh dengan darah . gua ingatkan kepala hotak gua yang pecah . rupa rupanya hidung gua . kusyen sebesar perut gua habis dengan darah . haaaa , lu pikir lah sendiri banyak mcm mana darah tu . tengok perut gua pun lu boleh agak berapa banyak . sebelum tersedar tu , gua mimpi ustaz bacakan talkin untuk gua . bila tersedar tu , gua baik punya debar ! ingatkan dah 'jalan' . tersedar je , gua sentuh kakak gua . ohh lega gua , tak tembus . gua hidup lagi . gua kejut bibik gua . bibik gua baik punya terkejut monyet . ape taknya , muka gua pun dah penuh dengan darah . bila dah nampak darah , bibik gua buat lawak mintak penampar pulak .

bibik ; ehhh sofea ! apa ni ?
gua ; ek eleh , dah nampak lagi mau tanya . darah lah bik , takkan fresh oren kot ?
bibik ; dah kau nak pegi mana tu ?
gua ; bik , lebih baik bibik tidur sebelum saya mengaruk . saya nak pegi basuh lah , takkan nak jilat darah ni .
bibik ; oh , yelah .....


nasib baik pukul 5 pagi . orang kata , pagi pagi rezeki masuk . nanti kalau gua hempuk bibik gua , tak pasal pasal bapak gua muflis ......

Monday, March 1, 2010

ponteng

ha , gua tak pergi skolah harini sbb nak tulis blog ni je . pasal pasangan pasangan couple . lu pelik tak pasangan yang guna special name 'bubu' ?


setahu gua , masa gua darjah 1 , Cikgu Normah gigi yang terkeluar sebatang tu , hari hari dia ajar gua tulis

'ALI MENANGKAP IKAN MENGGUNAKAN BUBU '

lu tak rasa pelik ke ? takkanlah pasangan dia paksa dia jadi penangkap ikan kot ? zalim gila tu . boleh dikenakan hukuman gantung sampai mati .

sampai sekarang gua buat research pasal bubu ni . bengkak mata gua . adik gua masuk bilik , gua terajang sampai ke bawah . Kalau mak gua masih ada lagi , mesti dia ikat gua kat pokok mangga , lepas tu dia langgar gua guna bajak . basak , basak .....




hah , nanti gua update lagi psl adik gua

Thursday, February 25, 2010

berita gembira untuk makhluk bumi .......

gua ada berita gembira utk lu semua . kalau lu tahu , gerenti lu cium cium plus gigit kaki gua akibat terlalu gembira . gua tunggu hal ini jadi nak dekat 10 tahun daripada gua umur 4 tahun and finally ia terjadi HARI INI !





















GUA DAH PANDAI BACA JAWI walaupun merangkak . tulis jawi gua belum pas lagi tapi gua tahu , gua takkan master dalam tulis jawi . kalau lu tak percaya , lu bawak sini buku jawi . walaupun satu ayat mengambil masa 3 jam utk gua eja , atleast gua pandai jugak kan .



lu nak tau ape yang gua rasa sekarang ? gua bangga beb pandai baca jawi ......

Wednesday, February 24, 2010

bra gua

bosan . si mangkuk tu ade kat hsptl . so , mase utk gua terhad sikit . gua nak story sikit psl mangkuk tenong ni .


haa , dulu die ganas . errr mksud gua , sgt ganas and kasar . die lyn gua mcm lyn hamba dia . bantal busuk dia lg mulia dr gua . tapi , skrg die mcm dah berubah . tak kasar sgt , romantik sepanjang masa . hish , terketar ketar gua nak tulis perkataan ' romantik ' tu . maksud gua , die lembut la . bukan lembut mcm apon sekolah gua . cara dia layan gua tu tak sama mcm dulu . sekarang gua rasa mcm sama mulia dgn bantal busuk dia . kalau org tanya ape sebab sebab gua sayang dia , jawapan gua 1 je , tak ada sebab utk gua sayang dia . dia terlalu sempurna utk gua walaupun kadang kadang mcm haram . haa , gua minum air sikit harini , gua dah blur . kalau otak gua dah tajam balik , gua update . akhir sekali , gua sayang lu , Karim :') terima kasih bg gua lagu tu . bye :) lupa gua nak ckp , sekarang die tgh merajuk ngn gua . susah btl nak pujuk . drpd pukul 11 tadi , haish . kalau adik gua , boleh jugak gua sumbat lolipop sebatang .






Everything's shit , except you , love :)

loveeeeeeeeee you

he dedicated this song to me :') i love you sayang , yes i do <3







as i look into your eyes
i see all the reasons why
my life's worth a thousand skies
you're the simplest love i've known
and the purest one i'll own
know you'll never be alone
[chorus:]
my baby you
are the reason i could fly
and 'cause of you
i don't have to wonder why
baby you
there's no more just getting by
you're the reason i feel so alive
though these words i say are true
they still fail to capture you
as mere words can only do
how do i explain that smile
and how it turns my world around
keeping my feet on the ground
[repeat chorus]
i will soothe you if you fall
i'll be right there if you call
you're my greatest love of all
[repeat chorus]

Monday, February 22, 2010

sayang

from him ;

ily ;(Hmm, tp sdeyh ta dpt jmpe awk td..Sy berusaha gile na jmpe awk ;(Mule2 suro awk dtg hospital, tp ta jgk, dpt, walaupun dah bratus kali sy mnx, pastu na kua, gi ecm, awk ckp na kua gak, tp ta jd plok, kate abg awk na gi tc, pahtu sy pujok plak mama suro gi tc,pujok2 pnye pujok, dpt, tp awk ta dpt plak pegy, tape la, lg un awk exm en esk, tp pape un, sy sdeyh la gakk.. Hmm, tape la yang, k bye :'(Eh cop, mmg la kte baru jmpe, tp, sy kalau boley tiap mase na ad ngn awk ;( K bye syg, ily









baby , sorry fr everything , i love you , i mean SO MUCHH :')

February 20 2010



Pakcik Kutip Botol & Si Cantik <3

Sunday, February 21, 2010

ahaa , cerita budak bodoh

nak sgt kutuk aku kat dia , go ahead mannnnn




I DONT GIVE A FUCK , got it ?

Friday, February 19, 2010

ha-di-ah #6

gua pegi Kl , Jb . dari jumaat lepas sampai Khamis gua menggedik . gua dapat hadiah siol -___-


Cik Dah a.k.a beloved aunty ; red Crocs heel <3333333333333333333333333

Thursday, February 11, 2010

fuck this ,

'SAYANG , WOULD YOU BE MINE ? '

Im dying babyyyyyyyy , haha .

Wednesday, February 10, 2010

ha-di-ahhh #5

gua rasa mcm birthday gua seminggu setahun bukan setahun sekali . hari hari ade aje hadiah yg menanti gua . nasib gua mmg baik , gua tahu .



Yaya ; wedges ; cantik gila , white colourrrrrrrrrrrrrrrrrr <3 i love it , so much .

Deborah ; A big diary :)

Tuesday, February 9, 2010

shhhhhhhhhh

kencing lupa bukak seluar dalam . celaka . bangang tak sudah .

Buh-ngaaa

mase KH , 3 masa buat kerja kayu . menukang tengah hari buta . mmg tempah maut dgn aku . ketuk , senget . ketuk , senget . celaka . mencabar keimanan jugak kerja menukang ni kan . akhir sekali , pintu ke bawah , cermin ke bawah , haru biru jadinya kerja gua . masa gua tgh menukang , tiba tiba ....




'Echa?'

' ye sy ? '

' nah ' , pengawas tu hulurkan sekuntum bunga .

' : '

nak kate bangga tu , ade lah jugak terselit . sape pemberi pun gua taktau . mmg kimak -__-

Monday, February 8, 2010

menangis :'(

MAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :') adik rindu sgttt kat mama . tadi diorang semua sibuk sgt nak buat kad hari ibu . mama ingat lagi tak , setiap tahun mesti kitorang buat suprise kat mama mase hari ibu kan :) mama tau tak ma , since mama takde , ramaiiiii sgt buat adik :( dulu , mama selalu defend adik . mama sggup drpd tempat kerja dtg skolah sbb ade org buat adik .



semua dah busy dgn life masing masing . dulu , kalau diorang busy , adik mesti dtg kat mama , kacau mama . skrg ? adik sunyi ma , sunyi . setiap hari kat skolah , mesti adik rindu mama . mama dtglah dlm mimpi adik ma . adik rindu mama :'(



mama , doakan adik okay :) adik sayang mama . syg sgt!













demi allah aku tak mintak simpati . hanya blog peneman aku skrg .semua dah busy dgn hidup masing masing .




*

puaskah ?







Puaskah kau lukaiku?Puaskah kau sakitiku?Puaskah khianatiku?Puaskah oh sayangku ? Di manakah nuranimu?Sekarang kau campakkan aku setelah kau dapatkanku . Mungkin hanya bila ku mati ,Kau akan berhenti ntk menyakiti,Sampai kapan aku begini?Terus begini,Terus engkau lukai . Ingatlah saat yang lalu,Saat kau peluk diriku,Tapi kini semua lalu,Kau tega khianatiku .

where are you now ?

Where are you now?
When I need you the most.
Why don't you take my hand?
I want to be close.

Take my hand and walk with me.

Where are you now?
When nothing is going right...
Where are you now?
I can’t see the light..

So take my hand and walk with me.
Show me what to be,
I need you to set me free.

Where are you now?
Now that I'm half-grown.
Why are we far apart?
I feel all alone.

Where are you now,
When nothing is going right?
Where are you now,
I can’t see the light.


















where are you now baby ?

pengawas

batu lesung pun tak berat mcm mata gua . gua chow ....

















gua tak puas hati betul lah dgn pengawas sekolah gua . pagi pagi lagi dah kacau rambut gua . suruh beli riben lah , ape lah . punah harapan gua nak tibai lai ci kang . cilakak cilakak . muka ganas , pakai riben kat rambut . apa kes ? gua dah rasmikan bilik disiplin tu rumah kedua gua , cikgu Sohok tu skandal gua sejak form 1 lagi , apa gua nak takut ?

ha-di-ah #4

gua tgh tidur , tiba tiba ..


'adik , ni ' , abg gua letak bungkusan atas bdn gua . wihiiii :O



Abg Faiz ; bearrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D

Sunday, February 7, 2010

Ha-Di-Ahhhh #3

Lynda ; Chocolateeeeeeeee <3

Najaa ; 2 heart Napkins :)

foreverr

i love you Karim <3

forever you hehe .

jeles

babi la . pakwe kakak gua bapak manis . romantik gila ! gua ? makan garam aje lah ......






3/9 - 7/2 = 5 bulan 3 hari gua tak menggetek

dosa dosa dan doa

semalam gua pergi Mega . balik dari Mega terus gua solat , mintak diampunkan dosa gua .







apa kes minah minah busteng pakai cermin mata hitam dalam Mega ?????? terik sangat kot cahaya lampu kedai pinklady ?????

Saturday, February 6, 2010

ha-di-ah #2

oh yeahhhhhhhh ! harini dah kutip hadiah drpd 3 org baru :( ramai lg belum . geram guaaaa






Apezz ; Mug ; comel gilaa okay ?

Gha ; Rantai ; dia nak bg huruf S fr tuttttttttttt but i prefer E :)

Athirah ; pink Converse shirttttt :D

.....

Kadang aku berpikir
Dapatkah kita terus coba
Mendayung perahu kita
Menyatukan ingin kita

Sedang selalu saja
Khilaf yang kecil mengusik
Bagai angin berhembus kencang
Goyahkan kaki kita

Genggam tanganku jangan bimbang
Tak usah lagi dikenang
Naif diri yang pernah datang
Jadikan pelajaran sayang
Dengar bisikanku oh dinda
Coba lapangkan dada kita
Trima aku apa adanya
Jujur hati yang kita jaga

Mengapa selalu saja
Khilaf yang kecil mengusik
Bagai ombak yang besar
Goyahkan kaki kita

Genggam tanganku jangan bimbang
Tak usah lagi dikenang
Naif diri yang pernah datang
Jadikan pelajaran sayang
Dengar bisikanku oh dinda
Coba lapangkan dada kita
Trima aku apa adanya
Jujur hati yang kita jaga

hesh-yu-ar-tii

i've got the answer fr the previous posted





'dia tak syg awk . dia nak mainkan awk je . dia ade org lain . DIA MEMANG TAK SAYANG AWK '


for him ; thank you i love you

Thursday, February 4, 2010

baby , please ...

i wake up in the morning everyday , no msg from him .

i come back from school everyday , no msg from him .







' i love you sayang' - from him .


do you really mean it ?

Ha-di-ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

happy birthday to me . oh yehhhhhhhh , tadi kawan kawan gua buat suprise bday party utk gua . terencat otak gua sekejap mase tu .

okay lah , gua list down hadiah yg gua dpt BUAT MASA NI haaaa , the rest semue nak bg sabtu and mondayhhhhhhh ;


papa - nokia express music 5800

sys Nath - roxy heel ; i freakin love the heel <3

Syaza - Jam tangannnnnnnnnnn ! <3

Aishah - my favouriteeeeeee Chocolate. Big Roast Almont Cadbury and black forest , yummyy !

Umi - contact lens

Ni dulu buat mase ni . yang lain semue janji hari sabtu and isninnnnn <3 jage korang haaa ! :D















Birtday without mama . pagi tadi , tertekan gila . sumpah pressure ! ily mama <3 :'(
aku bodoh sbb sygkan kau .












you hurt me . its okay , kau tak berniat kan .
dgr lagu kat page gua , utk lu lah , KAWAN .

Wednesday, February 3, 2010

what

u hurt me by saying 'we're not gonna be together'






it hurts me . it really does















dont fool me , please baby .
Rabu , 4:40 pm - Khamis , 12:00 a.m .


gonna miss you . remember , i love you

Tuesday, February 2, 2010

terima kasih

gau tgh pikir . mcm mana nak tempuh hari jadi gua tanpa mama gua . setiap tahun , dia ada . tahun ni ? tahun seterusnya ? Terima kasih Ya Allah .


tadi , lepas gua solat Zohor , abg gua ckp dia nak dtg rumah gua malam ni . wuduq blm habis lg gua dah maki . abg gua ckp ' dah apehalnya ? ' okay . itu maknanya dia tak faham gua sbgi adik dia yg sudah kehilangan ibu . correction , dia mmg takpenah faham gua . dia lebih faham kawan kawan dia daripada adik beradik dia . sumpah gua tak tipu . 'dia' nak dtg , dia nak dtg , dia nak dtg . knp takde orang faham gua ? bapak gua ? dia faham sgt gua tapi dlm hal 'dia' , sumpah dia tak pernah faham . knp Lelaki susah nak faham perasaan gua ? kawan gua ada jugak ckp , gua ni lain since mak gua meninggal . gua jadi keras hati . gua takpenah jadi sensitif dgn kawan kawan gua , hanya dgn family gua cengeng habis . tapi tadi , masa rehat , diorang ckp psl mak diorang . mana tak sebek , bro .













MAAF , TIADA SEORANG PUN YANG FAHAM GUA TERMASUK KELUARGA GUA . SUSAH AGAKNYA NAK FAHAM GUA . TAPI GUA YAKIN , MAMA GUA DISANA TAHU ISI HATI GUA TAPI TAK BERDAYA UTK TLG SELAIN BERDOA :') I DO THIS BECAUSE OF YOU , MAMA .



gua kurang ajar , gua malas nak belajar , gua jadi keras hati . jgn salahkan gua , KORANG yg takpernah nak faham gua . termasuk family gua .



TERIMA KASIH SBB BACA CURAHAN HATI GUA :')

L

he didn't call me . its okay , i understand

youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

i love youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , more and more each day .




u know who u are . if u've read this , call me :)

malu -__-

tadi gua mandi pakai seluar slack panjang dgn kameja lengan panjang . masalah gua ni , kalau gua dah gila bayang , gua jadi segan nak mandi pakai b + p saje sbb gua rasa mcm org yang gua suka tu tgk gua mandi . yelah , kan mata asyik terbayangkan dia je , tgh mandi pun kemaruk jugak lah . sbb tu lah td gua mandi pakai seluar panjang dgn kameja . malu lah beb . nanti kantoi segala bendalah kat badan gua yang 'slim' ni .

dah , diam . gua tahu korang tgh kutuk gua .



tadi gua pegi Kp and Teruntum dgn bapak gua . sambil tggu bapak gua gunting rambut dia ala ala kotak mancis tu , gua usha bangku kat luar kedai tu . 5 minit kemudian , ada sorang mamat ni dgn mak dia . dia pimpin mak dia . adik dia pulak dia pimpin sebelah tangan lg . masa mak dia masuk kedai facial tu , dia jaga adik dia kat luar . adik dia nakal mcm ketua dajal pun dia sabar lagi . kalau gua , adik gua mmg dah kena hempuk dgn lutut gua . lu jangan main main beb , dulu pisau nak potong ayam tumpul , bibik gua upah gua suruh ptg ayam guna lutut . makcik sebelah tgk demam kepialu beb ! apepun , gua mmg suka betul lelaki 'anak mak' ni . gua pun taktahu knp gua ni lain dari yang lain . mungkin sbb gua ni comel kot .

Monday, February 1, 2010

kau

sakit btul rasa tak dihargai . aku sayang kau , tapi kau takpenah nak faham . aku takut gila kalau tersakitkan , terlukakan kau . kau takpenah faham aku . aku sakit , perit . kau tak kesah pun .


tak apa.saya tak apa-apa.

takpuas hati -__-

'shayunk kamOo cowang jewk!'


kepala bapak lu , geli bulu hidung gua .


'hyep!leh nalan x ????? '


kalau lu handsome mcm tengku muda johor sekalipun , gua reject lu bhai . tulis mcm tangan tak bedung ape kes lu ?


bila bace diorang tulis mcm ni , gua rase mcm nak gentel je bulu ketiak diorang lepas tu bg makan ayam serama . hanya itu yg terbaik !



gua rase mcm hari hari je nak komplin psl ni

Sunday, January 31, 2010

masalah

which one should i choose ?



him or him ?



S , if i choose you , please dont DUMB me again :'(

H , if i choose you , please dont DUMB me .



nazmi ; kalau aku pun same , aku ckp je aku ni setia . padahalnye ? lelaki zaman skrg bapok payoh nak cari yang setia and baik weh .


okay , ini amat menggerunkan akuu . maksud aku , SANGAT !










*gua serius sikit harini memandangkan gua byk btul masalah . cikgu explain psl telinga mmg sepatah haram tak duduk dlm kepala . semuanya pindah kat kepala lutut . masalah masalah , bila lah nak hilang ......



















gua rindu mak gua . peluklah mak lu sementara mak lu belum jadi mayat . * gua ragu ragu nak tulis perkataan mayat ni , seram gua beb . mama , adik rindu mama :') ingat okay , you're my greatest love ever :')

song

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu
bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff

suara dengarkanlah aku







favourite song gua :') utk lu , bro :')

bro , mai sini

dengar lagu blog gua . utk lu sengal .






gua tacing btl harini . dahlah kenyang overload . nak cover perut tak boleh . nak jalan depan org ramai pun tak yakin . nanti diorang ckp gua telan bola boling pulak .

Saturday, January 30, 2010

phone number

gua dah tukar number phone gua .











gua nak jugak market mcm bro tu . kat mega die berase hot skali . ee , geli bulu hidung gua .

Friday, January 29, 2010

hati gua kontot

gua kecik hati , gua terluka gila .



Terima kasih , papa .

Thursday, January 28, 2010

bye Friends:)

gua mau menggedik di Terengganu . jangan kacau , gua tgh panas ni . boxer kesayangan gua hilang . celaka . kalau terjumpa di lorong lorong berdekatan , contact gua . cun ?




gua chow , assalamualaikum Malaysia Brunei . gua saja berlagak mcm bagus harini .

ringkas tapi bisa

AMARAN ; JANGAN BACA KALAU TAK CUKUP UMUR kecuali di bawah jagaan org dewasa


gua memang dah panas betul dgn lu . mmg panas . lu buat perempuan mcm takde perasaan . lu takde lah bagus sangat kan . lu 18 tapi akal mcm bayi baru lahir -___-


gua yakin satu hari nanti akan ada perempuan buat lu down . masa tu lu jgn nak geletis bukak lagu jay sean haaaaaaaaaaaaaaaaaa .


fuck you , bro



makcik gua selalu ckp dkat adik adik lelaki dia ' jgn sakitkan hati perempuan . nanti kau kena lebih teruk . wanita makhluk istimewa di sisi Allah '

utk mengukuhkan lagi ilmu gua yg gua rasa tak berapa nak cetek ni , gua baca buku cinta arwah mama tercinta gua . ' sekali lelaki buat wanita menangis , hatinya akan dilukai persis seperti halilintar membelah bumi oleh wanita juga di masa akan datang '


lagi lagi kalau perempuan yang comel comel gedik mcm gua , memang rasa mcm belut masuk dlm jantung lu -___-


PERINGATAN ; gua tak tipu , gua memang comel

Wednesday, January 27, 2010

you're a jerk

i care bout you because i love you . understand u mother fucker ? how stupid i am , bcause i care bout you . i dont love you anymore ,

jangan jealous

balik sekolah , bapak gua ajak gua pegi KP . gua ikut ah . perh , sesak nafas gua jadinya . bapak gua blanje gua nokia 5800 beb ! bukan tempat letak air punye , ni betul betul punya . sampai skrg nafas gua tak betul lagi ni -______________- gua punya warna putih . putih mcm gua jugak . gua nak colour kulit gua , iaitu hitam tapi hitam habis stok pulak . ek eleh , nak jual buat lah cara nak jual . gua sita kedai lu baru nak merangkak cari gua . panas betul lah gua . bapak gua kata warna putih nampak gedik , gua pun okay je lah . cakap bapak kena ikut memandangkan dia lah bapa dialah ibu gua sekarang .




harini first day gua after mak gua meninggal . gua langkah masuk pagar sekolah , gua dah sebak . gua nangis tersedu sedu beb , malu tak malunya gua . diorang pulak panik . yaya ape lagi, dia dah stenbai 1 kotak tisu jenama premier . tak bagus mana pun, gua hembus hingus tetap tembus . cilaknat gua menyumpah .


jangan jealous sudah lah gua pakai 5800 . kalah Datuk K beb !

Tuesday, January 26, 2010

bla bla blaaaaaaaa





for you :) ivu .
aku hanya teman kau masa bosan . ergh -__- fine

gau panas

gua sayang lu , gua benci lu . mana lu mau ? text gua mane lu mau .

apepun , bapak gua cinta mati gua . mak gua cinta sempurna sampai akhir hayat gua. adik beradik gua nadi gua . jadi , takde ruang utk org luar .


pada siape yang tetidur mase text gua semalam , lu dgr lagu coba by faizal tahir . sorry , gua malas nak sebut nama . siape makan chapatti , dia terasa kenyang . cun ?

jin notty

mase kau happy , kau lupakan aku . mase kau bosan , kau text aku . tak patut betul ade manusia jenis mcm kau , jin kepala dungga . sebat 100 kali baru menyesal . jgn main main , aku marah ni .

Sunday, January 24, 2010

rindu sangat

10 thousand lifetimes together , is that so much fr you to do , mama :'( adik syg mama , ingat ni okay . sayang sangat sangat . rumah tanpa mama , kosong sangat . takde lagi org nak nyanyi lagu gedik gedik , takde lg org nak main main tarik rambut adik ngn kakak kalau kite kacau mama tidur . adik rindu sangat kat mama . adik lemah , ma . adik tak penah brsedia nak bedepan dgn kwn kwn kat skolah . lepas ni , mesti ramai pijak kepala adik sbb mama takde dah nak backup adik .


HANYA SYURGA BERHAK UTKMU , MAMA :')


ya allah , rindunya pada mama . aku mohon , kau tempatkanlah ibuku diantara orang yang beriman . hanya syurgamu berhak untknya .

Saturday, January 23, 2010

cinta terhebat :')

aku sedar , semenjak mama aku pergi , semakin melimpah limpah masalah dalam hidup aku .

ya allah , aku sanggup jadi hamba abdi utk 10 tahun sekalipun , tapi 1 je aku mintak , asalkan mama aku pulang balik pada aku .


'dik , dah besar nanti belikan mama rumah besar okay '

Kenapa skrg ya allah ? aku lemah . maksud aku , SANGAT .

arwah mama sgt sgt seronok nak pindah rumah baru kat Johor . tapi apakan daya , ajalnya sampai dulu . aku sebak bila bace text msg arwah dgn kwnnya ..


mama ; dilla , nak beli brg rumah aku tak ? bulan dpn rumah aku habis ubahsuai .

sampai mcm tu sekali kegembiraan dia :'(

Aku taktau mcm mane nak berdepan dgn kwn kwn kat sekolah nanti . lg lg bila hari report card . ibu bapa kene dtg skolah . aku ? bapak aku je yg dtg . PMR aku nanti ? aku nak sgt tarik dia ats pentas kalau aku dpt result cemerlang . takpelah , bapak aku pun takpe sbb aku syg dia .

aku sebak sgt . rindu aku pd arwh mama tak terkata :'( hati aku rasa bagaikan halilintar membelah bumi . sakit , perit . tapi apakan daya , pd siapa hati si yatim ini nak dikongsikan ? pada siapa ? dulu , ibunya sentiasa disisi untk dgr masalah si anak . tapi sekarang ? siapa ?

begitu berat dugaanmu ini utk seorang perempuan berumur 13 tahun 11 bulan ini ya allah . astafirullahalazim ... subhanallah ...













MAMA CINTA TERHEBAT , BUAT SELAMA LAMANYA . TIASA SIAPA YANG DAPAT MENGGANTIKAN TEMPATMU , MAMA :') CINTA KAU DAN AKU HINGGA KE AKHIR HAYAT . INILAH CINTA SEMPURNA YANG AKU INGINKAN . TAPI , CINTA SEMPURNA INI TELAH PUTUS SEWAKTU AKU MASIH KECIL .
tuhan lebih menyayangimu , ibu :')

Friday, January 22, 2010

mama <;3

as u know , mamaku yang tercinta telah kembali ke rahmatullah pada 19 Januari 2010 bersamaan hari Selasa . sekarang , aku rasa mcm separuh nyawaku hilang . separuh nyawa aku ialah mama , separuh lagi ialah papa . and now , separuh dah hilang .

'sabar echa , aku tau perasaan kau . redha jelah syg . jangan sedih sedih , ada hikmahnya '

korang tak paham sebenarnye ape yg aku rasa sbb korang belum alami lagi . mcm mimpi ngeri . tapi aku sedar , aku kena redha . tapi , sbgi seorang anak , mestilah aku sedih sgt . lebih perit drpd putus cinta , gagal dlm exam , lebih perit lagi drpd ditipu . demi allah aku tak tipu . aku lemah , aku tak kuat . hampir seluruh kebahagiaan aku hilang .

siapa lagi yang nak maki aku kalau lepak mega lama lama ? siapa lagi yang nak picit kepala aku kalau aku pening ? siape lg yang nak jerit kat aku mase balik sekolah ? siapa lagi yang nak pggil aku makan sambil terpekik terlolong ? SIAPA LAGI YANG SGGUP ABAIKAN WAKTU MAKANNYA HANYA SBAB ANAKNYA ? siapa lagi aku nak mengadu kalau aku sakit hati dgn ckgu ? siapa lagi yg nak backup aku kalau aku ada kes kat sekolah ? SIAPA LAGI YANG NAK SAYANG AKU SEPERTI SYG NYAWANYA SENDIRI ? SIAPA SIAPA SIAPA ?

pengorbanannya terlalu besar kalau nak dibandingkan dengan besarnya bumi ni . TERLALU BESAR ! aku sedih , perit tapi tak pernah terluah . HANYA ALLAH MAHA MENGETAHUI isi hati aku .

tapi aku bersyukur sbb masih ada papa yang sgt penyayang . setiap anak memerlukan ibu di sisi . tapi aku ? aku dah kehilangan ibu di usia 13 tahun 11 bulan .



bersemadilah dgn aman , Allayarhammah ibuku tercinta , Rosanissa bt Othman . Al-Fatihah ...



KAU CINTA TERHEBATKU , MAMA :') selama lamanyaaa .

Monday, January 18, 2010

sebek #2

lu rasa lu tu bagus sangat ah guna 'i-you' ?

eeee tolonglah ..










tolonglah ...















tolonglah ...












tolonglah ...

















tolonglah ...












tolonglah pergi mati sebelum gua buat muka Linkin Park
gua dah mula sebek sbb gua .....





























Sakit perut bhai .. salah makan agaknya . nak pergi bay-rock malas , nanti tertidur pulak sebab gua ngantuk gaban punya tahap . gua sedut airliur daripada menitik ni , jangan bagitahu siape siape

gua sebek

gua nak story mory sikit dgn lu orang zaman teletubbies gua dulu . memang kantoi habis perangai biadap gua dalam cerita ni . gua selalu puji gua ni cute dalam entri yang lain . walaupun hal tu betul tapi gua nak cerita pulak perangai biadap gua yang tak wujud langsung dalam diri gua sekarang . kalau lu orang tak percaya , lu tanya gua . walaupun gua ni comel zaman ribena dulu , tapi kadang kadang terselit jugak perangai biadap kakak gua yang diwarisi gua . raya setiap tahun, nenek gua kasi rm10 . tapi masa gua 4 tahun , setan laknatullah apa masuk dalam badan nenek gua , gua pun taktahu sampai dia bg 10sen . nak beli sekeping bulu tikus pun tak cukup . dengan tak semena menanya , gua campak 10sen tu depan nenek gua . mingkin setan daripada badan nenek gua nak merasa duduk dalam badan gua , wallahualam ... mane tak sebek , dapat 10 sen . lepas gua campak duit , gua buat muka Lady Gaga . mungkin nenek gua pun sebek , dia masuk bilik . kakak gua yang mcm bagus tu konon nak pujuk nenek gua . dia ikut nenek gua , dengan bersanggul atas kepala mcm kulit siput ....

" nek , mintak maaf ek . ADIK TU KECIK LAGI , dia memang mcm tu "

" ehmm , takpe Ya :) "


lu nak tau masa tu umur dia berapa ? baru 7 tahun ! berbulu pun belum , nak cakap gua kecik lagi . gua dengar cerita ni semalam pun gua sebek molek punya . bukan sebek apa , sebek kenapa Allah kurniakan aku kakak yang bangang . nasib nasib ....

Sunday, January 17, 2010

gua sebak + terpegang

rock rock jugak , kalau dengar lagu blog gua , tersentuh + sebak pulak gua ...
ada rawatan yang boleh sembuhkan penyakit sentimental gua ni tak ?

Saturday, January 16, 2010

slut

gua malas betul nak tunjuk perangai baran gua depan orang . kalau gua dah mengamuk manja , gua dah tak ingat gua masih hidup . mcm ni lah brader brader , sister sister yang memang dengki betul dengan kehidupan gua , lu buat kerja lu , gua buat kerja gua . gua tak kacau lu pun . kang kalau gua dah buat muka Linkin Park gua , semuanya memang dah terlambat . gua memang dah bosan hidup mcm ni . sape yang memang dah barai habis kepala otak tu , mintak number gua kat sape sape , contact gua . set tempat , masa , tarikh kita settle . amacam ? cun . gua memang handal dalam hal lestik hidung orang . gua memang kalah dalam bab betah betah mcm ni . gua jadi frust sebab mulut gua tak sejahat mulut lu . gua jenis tangan kembang , mulut nipis . gua panas ! kalau berendam dalam salji pun belum tentu gua dapat suam . ni entri terakhir gua pasal brader brader and sister sister yang rasa diorang tu bagus sangat nak kutuk gua . lepas ni kalau lu tak paham bahasa jugak , gua taktahu . gua buat bodoh je . tapi , kalau lu dah kritikal , gua takde nak tulis ape ape , gua cari gua kasi lestik 2-3 kali . lepas tu lu nak panggil mak bapak lu , kakak abang lu , meh sini . kalau badan mcm seladang , gua kasi lestik level 3 . kalau badan sedang sedang gua kasi level 2 . kalau kecik mcm jari hantu gua , gua kasi tiup je . stail gua tak layan budak sampah , paham ? gua dah paham sangatlah dengan sampah mcm lu lu ni semua , nak kena lestik manja baru reti bahasa . Obama call gua dia nak backup gua . jangan salahkan gua kalau dia tabligh lu . dah , gua malas nak habiskan masa menaip benda ni untuk budak sampah . gua chow !

melantak

"make apo dik ?"

"fresh oren satu , sup ekor nak pedas kurang bawang goreng taknak ekor satu"

"okay , tggu betar yaa"

peh , nikmat betul layan sup ekor kat kedai mek klate .

kutuk

hari panas terik . gua pun takde ape yang nak dituliskan . rasa mcm mood nak ngumpat orang , tapi lantai luar rumah pun gua belum jejak lagi jadi takde ape yang nak dingumpatkan . bila dipikirkan balik , mesti ramai awek awek yang kutuk gua . dengan pergi sekolah tak bertudung , dengan member gua ade yang gedik mcm telettubies . kalau nak dipikirkan lagi , minah pakai tudung ni takdelah baik sangat . luar berlitup , dalam rabok . luar berlitup , mulut mcm tikus mengumpat orang sana sini . celaka . gua ade jugak cerita cerita yang gua rasa mcm seronok . sekarang ni gua rasa gua dalam keadaan nak bacakan buku cerita kat adik gua . tak rock lah mcm ni . takpe , abaikan ..

dulu , gua selalu jugak kena kutuk sana sini . kebanyakannya dengan minah tudung . gua biaselah , keluar bandar pakai jeans dgn t-shirt . itupun kena kutuk . gua rasa kalau gua pergi bandar pakai tuala kena hantok separuh koma . bila kena kutuk sekali dua , gua buat muka Linkin Park . bila masuk ketiga muka Linkin Park gua tolak tepi , gua buat muka Ziana Zain comel comel garang . gua jalan kearah suspek buat muka penyek . dah dekat gua libas dgn pensel box . bila nangis gua gabra tapi still nampak cool . dah tibai gua blah . pernah sekali masa gua dajah 3 . masa tu gua nampak comel ikat 2 kenteng kenteng pegi sekolah . dulu mana tau rebonding tu kejadah apa . budak laki kelas gua ni selalu sangat menyakat gua . gua tengah tulis dia ambik pensel box gua . gua tgh dgr cikgu explain dia buat muka Datok K depan muka gua . gua hilang sabar gua ambik pencel picit , gua campak depan muka dia . berdarah atas mata dia gua buat muka Melanie Monrow , memang cool habis . gua nampak darah menitis gua senyum comel depan dia . balik pada cerita minah tudung yang kutuk gua . sekarang apa dah jadi ? ambik gambar nampak segala lurah , pakai seluar panjang sengaja sengseng sampai ke paras peha . jumpa kat bandar tudung kemana baju lengan panjang kemana jalan berkepit dengan mat sempit lorong mana dia kutip . gua malas nak cerita banyak , gua tak pandang terus muka dia .

sebenarnya memang gua taknak jadi famous mcm ni sampai orang semua cakap pasal gua . tapi nak buat macam mana , nasib badan .....



rasa mcm minah rempit pulak harini guna 'gua-lu'

Friday, January 15, 2010

macam bagus je

aku pelik sikit dgn perangai manusia masa kini . perasaan mcm bagus terlebih memudaratkan diri gamaknya . konon dia tu hebat hempok semut dengan kusyen pun tak mati . aku dah delete dah entri entri sebelum ni yang aku rasa mengarut . kadang kadang , bila baca balik apa yang kita dah tulis , rasa malu sendiri pulak . ape taknya , seluar dalam orang tak cukup benang 1 inci pun aku boleh tahu dgn cara jalan bontot sebelah ternaik 3per4 . balik pada cerita manusia zaman sekarang . bila tak puas hati , kutuk kat myspace lah , blog lah . aku panas betul . takpayah bertengkar lah , setkan tempat , masa . cun . aku pergi , kita settle . jantung aku pam 91 kali seminit . tangan aku toksah ckp lah , dah lebar mcm sayap kelawar . sekali dua aku suam , masuk kali ketiga aku panas mengalahkan larva . semalam adik aku usha laptop masa aku tgh tangkap lentok layan novel . sekali dua aku bg amaran keras jgn sentuh , masuk kali ketiga dah kena baru nak menangis turun bawah mengadu dekat mak aku . bila aku dah dgr mak aku seru nama aku , aku buat buat tuli , aku tahu mak aku takkan naik atas sbb dia demam . kalau biasanye , aku dah dengar suara tu puja nama aku , aku lock pintu pakej dgn tingkap . kalau kena tapak tangan tu , berguling aku jatuh tangga . semalam aku buat rileks je . adik aku datang balik , aku memang dah usha jari aku nak lestik mulut kasi lentik 3 per 4 . dia dah nampak tangan aku dah stenbai , pandai pulak turun balik . aku rasa macam nak kejar tapi malas nak layan , tak remaja la mcm tu . 5 minit lepas tu , member aku pulak call ajak keluar . dia ni pun 1 , lepas gua barai adik gua baru nak call . memang dah sah sah mak aku dah paku pintu dengan papan tak kasi aku jejak lantai luar . potong memang potonggggggg . aku bagi alasan aku sakit telinga tak boleh jalan sangat . walaupun tak logik , asalkan aku tak bocorkan rahsia . tak remaja lah kalau dia tahu aku takboleh keluar sebab barai adik . kalau adik aku tak usha laptop ni , aku rasa aku dah pergi menggedik mcm teletubbies kat EC Mall . nasib baik dia adik aku , kalau member aku memang dah kene hantuk kat dinding sampai separuh koma . peh , batang mancis yang aku buat sengkang mata aku ni tak memberi kesan langsung . gua chow !

dunia memang kejam!

aku turun cari makan . aku terjah masuk dalam bilik bibik . mintak mintak lah dia belum tidur boleh aku acah die masak maggie sepeket . aku tolak pintu . fuh , lega sikit . aku tengok bibik aku tgh lipat kain dgn adik aku yang duduk terkankang seluar koyak tengah sambik tengok ben-10 . kalau nak revise balik dialog die pun aku ingat . aku pandang kiri kanan depan belakang tengok tengok kalau kalau kelibat mak aku ada . dah yakin tak ada , aku duduk sebelah bibik konon nak tolong . tiba tiba bibik perasan kot perubahan drastik aku yang tak suka lipat kain ni tiba tiba buat muka ajal nak kena tarik konon konon nak tolong lipat kain . 'kau nak apa ni?' dia tanya . aku gembira je sbb dia yang tanya dulu . jadi , kalau mak aku terjah aku nanti , ada point lah aku nak cakap bibik yang tanya dulu . 'saya lapar lah ni.ade food tak?' aku tanya dalam bahasa rojak walaupun 1 perkataan je yang aku guna bahasa inggeris saja nak test IQ dia . 'food ape pulak kau ni?bigfoot?' tak sangka aku , orang indon pun boleh tahu masalah bogfoot ganggu penduduk kampung lorong kunyit 2-3 tahun lepas . 'makanan lah bik' aku jawab balik . dalam hati aku , tak sangka ada lagi manusia IQ lebih rendah dari aku . tiba tiba , rasa legak pulak sbb aku percaya , aku bukan manusia terbangang dalam Kuantan . 'kau tgklah atas dapur tu ade lauk' bibik aku ckp tanda tanda dia malas nak bangun untuk hidangkan aku makanan . cis , potong gaji 17% . aku bangun dengan muka berharapan lauk sedap ada atas dapur . sampai ke kat depan dapur gas tu , aku angkat pinggan yang tutup mangkuk tu . nyata , sangkaan aku 15km meleset . lauk yang paling anti . muka dah tebal 1 inci tanda protes . SARDIN?AYAM GORENG? kejamnya dunia . aku naik atas dengan muka berang . terus hilang selera makan aku . nanti aku tulis bodoh besar besar kat sini diorang ckp aku mcm pandai sangat pulak . alah , setakat maths dapat D tu dah kebiasaan bg aku . apelah sgt huruf D tu kalau nak dibandingkan dgn huruf huruf lain .

padan muka kau

'siapa nak masuk pertandingan nyanyian?' kata kakak pengawas tu dgn muka mcm garang sangat je lagaknya .

'cha , kau masuk la. kau kan selalu menyanyi tepi tingkap masa cikgu tgh explain psl telinga . lagi lagi kalau kau nyanyi lagu pergi , perh cair taik telinga aku '

'dah lah weh . aku dah malas nak terima pujian daripada korang . aku mmg dah tau tu sejak azali lagi '

current song



fuck , this song makes me cry . i mean , many times :')

menyesal pulak -___-

masa ; 9 : 40 pagi .
situasi ; kantin sekolah SMKSAB . SABS lahhh

nak dibuat cerita , pd hari selasa lepas , alamak ai , mampuh keras tak ingt tarikh . tgh boring belajar science psl telinga telinga ni semue , tetiba ....

'KRINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!' aku mengucapkan syukur ke hadrat ilahi . aku bukan ape , kalaulah kene tahan lg dalam kelas tu sejam dua , mahu terlentok baik punya . aku turun bwh dgn member member member sepang karong . aku pun tak pasti ape maksud yang berselindung disebalik 'sepang karong' tu . yg aku tau , member aku asyik guna ayat tu je . aku pun , nak cuba lah guna kot kot sesuai . okay , aku duduk depan junior lelaki , meja dah penuh lah . aku duduk dlm masa 5 minit , aku dah tak tahan pandang mi sup . aku bukan boleh tgh makanan ni , gerun rasanya . aku bgn , pegi dekat makcik mi sup yg pakai tudung ala ala makcik jual kismis . aku dah ckp ' makcik , nak mi sup ' . die kate kejap . aku tggu lagi . dah nak dekat 10 minit , aku hilang sabar . ' makcik nak mi sup lah satu , hadoyaiii ' . makcik tu terus bg , sambil ckp sorry . aku pun takut takut berani je tadi hehehe . akus senyum je , malas nak jwb sorry makcik tu td . mase aku otw nak pegi meja aku balik ......


'GEDEBUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK' aku panas aku panas . telinga dah berasap ni . junior lelaki ni dah tumpahkan mi sup aku . die pandang muka aku 'sorry ye , kak ' . aku terkejut jugak , badan mcm malik nor tiba tiba pggl aku kakak . hilang akal ape budak ni . biarlah , junior mungkin . aku kaku tanda protes lah konon . die ckp sorry lagi . tanpa segan silu ......


'FUCK YOU' . oh , itu yg terkeluar . budak tu mmg lah terlopong . kalau die menjawab balik , aku rasa die dah takde gigi skrg ni . aku ni dahlah lapar , cibai betul . aku terus blah balik kat tempat jual makan . perh , aku rasa dunia ni dah terbalik . licin habis atas meja tu . aku terus blah pegi meja aku balik . aku tgk juniors tu semue dah blah , yg tggl member member aku je . aku duduk , diorang ade tanye jugak , ape hal aku lama sgt tapi takde ape ape pun yg aku beli . kalau aku tgh marah , jgn harap aku nak jawab berlembut . kecuali dgn bestfriend aku , yaya . aku tak tahan , bukan nak marah tapi nak menangis . itulah kelemahan aku , nampak ganas tapi kalau org buat sikit pun nak menangis . senang sgt menangis nye , tapi bukan depan org :) jatuh lah saham aku sbgi seorang pengganas kelas dan sekolah form 2 student perempuan . ape yg taknya , cikgu bm form 1 aku yg aku sedang cuba skrg untk tidak memakinya di sini , die ckp ' ehh cubalah berubah sikit , nanti takde jantan nak kahwin ngn kau baru tau ' . runsing aku sebenarnya , kerja sekolah dia takpenah aku tak siap . semue subjects aku buat homeworks . cuma , aku suka bergaul dgn lelaki . perempuan tak lah ramai mana . yg paling aku rapat , nazmi . sampai cikgu cikgu ckp kitorang ni couple . tolonglah bg org lain hehehe .

ahh , malas nak cerita lg . dah dah , byeeeeeeeeeeeeeeee .

Monday, January 11, 2010

auta

"ADIKKKKKKKKK ! BANGUNLAH BABI ! AKU PENAMPOR KANG !" - satu daerah terbangun

aku bgn . alah , dah lali dgn bende tu . kalau aku tak dgr pun , nanti tiba tiba 'KEDEBUK' kat atas kepala aku . haa , itu mmg dah marah betul lah tu . gurau kasar namanya . aku bukak mata , aku dah agak dah , mesti minah ni yg tibai aku dgn towel dia . eeee , mmg nak kena . nasib baik iman aku tebal . ha , nasib baik jugaklah td aku tak kene tibai dgn tuala dia . tadi , aku bgn terus aku pegi bilik mak aku dgn muka yg ala ala manjee gitu dgn rambut yg mcm singa lapo .


aku ; mama , adik taknak pegi sekolah lah harini boleh tak ?
mama ; kenapa pulak ? * mamai
aku ; adik pening kepala gila lah mama . *picit picit kepala manje
mama ; okay , pegi tidur

haaaaaaaa , bersinar gigi aku . aku pegi bilik air , aku bukak pintu dan .....

"HOI PEMPUAN , AKU TAK PEGI SEKOLAH"

dgn muka yg bengis , dia kunci pintu bilik air . aha , jealous lah tu :P



haa , aku takpegi sekolah sbb aku tau , otak aku cnfirm dah takboleh terima ilmu hehehe sbb ade KH

fuck you right back

knp aku asyik pikir jacob and edward je ni ? love at first sight ke ? ni mesti diorang tgh berangan kahwin ngn aku kannn eeeeeeeeeee takpayah berangan lah , beratkan kepala otak je . kalaulah kahwin tu senang mcm berak , aku nak skrg jugak .

knp lelaki boleh kahwin 4 , and perempuan takboleh ? oh no , to me , nothing is imposibble :) so , haha aku boleh kahwin 4 jugak . laki pertama aku bunuh , laki ke2 , lepas mlm pertama aku potong 'saluran paip' , laki ke3 , aku upah budak yg potong kepala bapak die haritu suruh die potong kepala laki aku pulak . laki ke4 , haaaaa aku buat stok geli geli ahh . dah tu , kalau semue mampos , tak merasa lah akuu hahahaha .

and hell yes , i love kids but not for me . so guys , love me fr who i am :)

twillight new moon /

okay , mata bengkak menangis sepanjang masa and i was thinking bout you all the time while watching it erh whatever :'(

ah please , dont get me wrong , i meant , Edward . yes Edward . haih , takde lah handsome mane . Handsome lg Aizat aku . well , handsome die tu terletak pd suara and sikap 'gentleman' die tu . kalau aku ade depan Edward skrg ni , lepas tu die pulak ckp ' you had give me everything by breathing ' , perhh mmg aku ikat die ketat ketat , aku simpan die dlm almari , aku taknak org lain ambik die . kau ingat senang ke nak ada pakwe suare lembut gitu ? elehh , bangga sgt dgn suara garau . pigidahhhhhhhhhhhhhhhh ! aku taknak ! * mcm hebat sgt je

haih , percaya tak aku suka lelaki yang panas baran and lembut and gentleman ahhhhh <3 mane ade jantan mcm ni .

woih , Aizat <3
kau perasan tak aku mengarot since semalam ? mcm org hilang akal je lagaknya

Saturday, January 9, 2010

ah

ah bosannya . kakak aku yang tak secomel aku tu tgh memantat kat tuition . haaa , aku dah dpt idea . jom kita kutuk dia . nama dia Amira Natasha De' Sequerah . family aku pggil die Ya . kwn die pggl die Nath . kwn aku pggl die Nath jugak . die ni mmg jijik untk dipandang . die tak secomel aku . die tak seputih aku , okay ni aku tipu . die tak sepandai aku . aku dpt 4a , die dapat 5A . PMR die 8A . PMR aku 10A . die ni jahat , becok gila . tapi kan , kalau org gaduh dgn dia , dia akan buat memek yang bangang lg hina . tp pd aku sgt lucu . eleh konon nak buat org sakit hati lah tu . die ni ganas , aku lembut je . aku tak penah mencarut . betul kan ? die suka mencarut bende die sendiri . sama mcm mak dia . mak dia suka sebut 'puki betul kau ni' . die suke sebut ' butoh bapak kau' dan 'burik' . aku tak faham bende tu sbb aku kan baik dan comel , okay ni aku tak tipu . bila bejalan , die suka buat muka sombong dan 'muka buat bijok' . bila die ckp something yang salah , dia akan ckp ' oh yeke , malunya ' . die ni selalu bajet bagus . konon die je yg betul pdhal salah . die suka mengumpat , bile dah kutuk , mmg mcm gampang -___- die sgt berbeza dgn aku , aku tak suka kutuk sbb aku comel dan baik . dia ni tinggi , mcm tiang lampu . tinggi je , saiz tak pun hahaha . aku nak buat wasiat ni .

wasiat aku ; ambiklah semue harta aku dlm beg duit aku ade 15 sen . tlg bahagikan antara semue kawan aku . jgn lupa bg yaya , aishah and syaza lebih sbb diorg kawan baik aku . jgn bakar mayat aku sbb aku bukan keling cuma hitam je . kalau tak pecaye , tgk surat beranak .

aku dah sediakan wasiat sbb aku tau kejap lg aku akan mati dipenggal kakak aku lepas dia bace ni .

10 Lelaki yang aku akan pandang

Haaaa , gedik kan tajuk kali ni . mmg comel , mcm org yang sedang tulis dan berfikir niii .


5 LELAKI YANG AKU AKAN PANDANG KALAU TERJUMPA . lagi 5 esok atau lusa .


pertama ;
haaaa , lelaki yang dress up habis smart . mata aku ni aku dah set kan dah . kalau jumpa je mamat yang dress up pakai t-shirt and jeans and pakai jam . perhhhh . mmg aku CURI CURI pandang . dlm hati , bebungaa ros . ohh lg lg kalau pakai perfume , mmg akuu rembat masuk dlm coli .


kedua ;
lelaki putih dan chubby sikit .haaaa , ni mmg nak kene ni ! bukan nak kene tibai tapi nak kene cium . korek korek tak berani lagi haaaa . kalau tak chubby pun , yang putih jeee . mmg masyukkkkkkkkkkkkkkkkk !

ketiga ;
rambut cantikk punya adjust . but please , kalau kau pakai topi , kau bukan pilihan aku even sehandsome mane pun kau ! sorry , u're not my taste :)

keempat ;
yang tinggi . ni kalau buat stok pakwe geli geli, mmg best . aku mls lah nak ckp best dlm aspek ape kan . kau pikir lah sendiriiiii hehehe .

kelima ;
lesung pipt dan tidak berjerawat . maaf , nanti kalau nak cium , bukan aku kiss pipi kau , tapi jerawat kau yg mcm kawah tu aku cium . eee , bekudis bibir akuu -____- lesung pipit mmg jarang dijumpai kannn , mmg aku sukaaaa <333


oh and fyi , aku suka lelaki panas baran . pelik ke ? tak kan ? haaaaah , its a fact bout myself , bubu <3

Love Love Love


Im not searching but waiting <3

remaja yang tak seremaja mcm aku

'Haaaaa , ape kabar Malaysia Brunei ? jgn lupa , AFKELUAR saya , Echa dan hantar ke 23212 , Pegilahh Mammmmmmmmmmmm ! terima kasih :) ' okay , itu bukan yang aku nak ckp . itu hanya selingan shj hehehe .


Hahhhh , aku baru je balik drpd Mega dgn my beloved Papaa <33>

Aku kadang kadang naik pelik jugak dgn perangai remaja remaja yang tak remaja abad ni . Kenapa diorang taknak jalan dgn bapak diorang ? jalan berkepit dgn pakwe mcm sundel takpe pulak . huii , aku yang tulis , aku pulak yang terasa perkataan 'sundel' tu . maksud aku , every weekend jalan dgn pakwe , kawan kawan . ape salahnya ajak bapak pegi mega mcm korang kuar dgn member and pakwe . haa , kalau nak tau , aku tgh backup diri sendiri akibat perkataan sundel tu . ni ha antara contoh yg aku boleh bg .

situasi 1 ;
minah ; member , apehal lu tak berambus dgn kepala bapak lu ?

siti ; wa malu lah beb , ape barang lepak dgn bapak ? nanti kene tablik pulak gua .

minah ; dah tu , lu pegi merewang dgn balak lu , boleh pulak ? lu ni , kang wa tablik lu kang .

siti ; alah , balak kes lain lah . kalau kuar dgn pakwe , nampak comel sgt . bile lepak dgn kepala bapak gua , nampak mcm chicken little lah guaa beb . kene ikut je bontot bapak gua . tak masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! lg satu , kalau lepak dgn balak gua , dapat peluk , cium . nampak manis beb ! kalau lepak dgn bapak gua , bukan cium je , pakej dgn penampar sekali bapak gua kasi pree punyaa !

aku ; lu ni siti , nama aje siti . tapi perangai mcm babi hahahaha *ketawa jahat* . nasib baik lu jadi chicken little , kalau lu jadi the tapir little parah pulak gua sbb kwn dgn tapir . lu ni , balak balak balak , gua hempok lu dgn lori balak baru lu ingat dunia .

tamat ......................



haa , mcm tadi lah jugak , gua ajak bapak gua pegi Megamall . gua jalan jalan dgn bapak gua mcm jalan dgn pakwe gua . syokk jeeeeeeeeeee . tak nampak mcm chicken little pun gua ? comel tu ade lah .







cutieapple ,
Echaaa



Friday, January 8, 2010

aku tabik lelaki ini

Korang nak tau tak lelaki jenis ape yang aku slut sgt ni ? oh salut ye bukan slut hahaha . ikut turutan yee . mmg dari hati aku lah ni . aku bosan td sambil tggu org datang meminang , aku pikir dulu lelaki jenis ape yang aku nak sbenarnye . ini fakta ye , bukan dongeng semata mata .


pertama ;
lelaki handsome yang couple atau berpasangan dgn gadis yang tak cantik . kan pelik tu ? dalam dunia yang serba moden skrg ni , mustahil lah bg kita nak jumpa lagi lelaki yang jenis tak pandang muka . tak pandang muka tu bukanlah die pandang kaki dan kepala lutut je kalau berjumpa . maksud aku , dia tak pandang kecantikan . yang ada pun , just 10% yang ikhlas syg . the rest semuanya sbb perempuan tu harta 19 keturunan tak lekang . takpun , lelaki tu handsome tapi pekak . mane lah ade perempuan nak , hah sbb tu lah die ambik yang muka ala ala tungkik ayam kampung . hah kalau muka lelaki tu mcm the mask of zorro , mmg aku syak die tak setia , mmg ade pasang skrew driver spare , confirm . tapi , ade tu mmg lah ade yang betul betul ikhlas kan . hii , aku selalu lah jugak jumpa pasangan pasangan mcm ni kat mega lah , kp lah , ecm lah . tapi aku mesti kutuk punya ' ni mesti kes awek ni bg korek korek cium cium hahahaha ' . tapi kalau perempuan tu lawa and lelaki tu handsome , mmg sah lelaki tu diut berkepuk . ee , kalau aku pun taknak lelaki tak handsome , tapi nak buat mcm mane kan , duit dia lebih handsome drpd muka . aku mmg taknak jadi mcm tu tapi hati aku yang nak . so , bukan salah aku . Tapikan , mmg comellah kalau pasangan mcm ni kann . yelah , diri sendiri ni pun tak dikategorikan cantik . tapi kalau cute tu , mmg 100% menyebelahi diri aku .


sekarang ni pun , aku malas lah nak bukak myspace . sbb , asal aku bukak myspace mesti ramai ckp aku ni comel lah , cute lah . stress lah aku mcm niiiiii hehehe .







cute mute ,
Echaaaaaaaaaaaaaaaaa De' Sequerah

taraaaaaaaaa

malas ah nak upsate skrg . nantilah . bye

Thursday, January 7, 2010

Juniors

Well , semenjak aku bergelar senior pada tahun ni , ceh mcm dah form 5 je lagaknya . hii , aku tak puas hati betullah . muka sorang sorang mcm ibu jari kaki aku , lepas tu nak berlagak bagus lah pulak . itu mmg aku pantang sebagai seorang muslimah . haaa , dah start dah ni . kau dgr ni , kalau nak bajet pandai sgt lah kan , haaa meh sini speaking ngn aku . kau speaking london , aku speaking tamil . haa kita tgk siape yg paling lancar . alah mengadanyaa , mcm teletubbies .


kimak ; ladies , lets go to the bookstore .

hii , sumpah aku geli . malu sendiri aku jadinya . kenapalah kau tak ckp ' ladies , lets go to hell ' . kenapa kenapa kenapa ? aku tak marahlah kau nak speaking ke , speakong ke , asalkan takpayahlah kau nak sebut sebut kau pegi luar negara lah , kau pegi melawat neraka lah , takpayah ckp . haa kalau kau dah tak tahan sgt nak ckp yg kau tu kaya boleh beli tiket pergi syurga paling atas , kau ckp lah perlahan . ni tak , orang yang duduk jarak 7cm pun boleh dgr . memang taknak blah betul aku dgn kau ni . dahle pakai tudung mcm makcik jual kismis . lepas buat bijok , pandang aku lepas tu buat muka kesian mintak penyepak . syok sendiri lahhhh budak tuuuuuuu .



the sporting-est senior ,
Echaaaaa -_____-

Monday, January 4, 2010

tiada nama

Hah , harini first day aku sekolah . okaylah jugak . tak rasa malu pun sbb semua muka classmates aku dulu . kelas aku tu mcm tempat pelacuran dah . bapaklah segala kotornya . mula mula , masuk kelas tu , aku pikir kejap . aku dtg ni nak jual bontot ke belajor ? jijik betul . ceh mcm bagus je . malas lah nak ckp byk bk , aku tau korang byk skip . ni haa ambar yg aku janji tu . kau tgk lah smpai mati katak ;





Sunday, January 3, 2010

HEHEHEHE

Harini penat gila lah sbb pukul 4 dah keluar pergi balok , tunas manja then balik . 20 minutes lepas tu keluar balik pegi KP pulak ambik spec . hah , penat gila . pukul 9 baru balik . esok lah aku upload gambar aku pakai spec ek .

Nazmi , Nadiera and Aiman , sorry like gila lah sbb tak reply . dah 2 months tak topup hehehe . kalau topup pun , nak text dgn sape ? dgn maxis and ym ? mcm bangang hari hari diorg je yg text aku . rindu betul agaknya tu .

esok sekolah , 1 je aku nak ckp . mcm bangang . ape bende je sekolah ni wujud . tak remaja betul lah PM kita ni kan . dah , itu je . mata aku stim habis mcm mat ganja dah . eh silap , minah ganja . sorry again , aku malas nak tekan backspace . ni kalau wa layan , pehhhhhh nikmat nikmat .



minah ganja sejati ,
Echaaa lovatoooooooooo

Saturday, January 2, 2010

Huiii

Semalam aku pegi TC dgn bapak aku and adik and kakak . ramai pakwe handsomehandsome , machomacho , dan yg pasti , kat kuantan mesti ade bende alah ni iaitu jantan bajet hot . wow wow wow , wa panas wa panas ! nak aje wa sekeh pele sorang sorang . oh maaf , pale . sorry lah , malas nak tekan backspace . buang masa je tekan bende alah tu . hahh , yg bajet hot nya semua terdiri drpd remaja remaja yg masih menjadi tanggungan ibubapa . mcm bodoh kan ? dan segelintir tukang kolej kehkehkeh . cara berjalan ,bercakap , cehh mcm bagus je . dgn muka ternaik 3/4 . hidung tinggi habis mcm gagak . okay , abaikann ....


semalam aku pegi buat cermin mata buat kali ketiga selepas semua spec aku musnah dirembat adik aku . ade ke cermin mata aku die buat hantaran main kawin kawin ? potong , meeemang potongggggg . lepastu aku pulak kene rembat dgn mak aku . jahanam punya adik

mase cina check mata kakak aku yg tak berapa nak lawa mcm aku .... ;
papa ; alahh adik ! saje je nak beli cermin mata gitu . sama mcm s****** .
aku ; whatever papa . jgn nak over ekk . he has nothing to do with this .
papa ; lahh , knp pulak ? dulu beriya becinta .
aku ; papa , stop it lahhhhhhh
papa ; alahh , luka lama berdarah kembali kee ?
aku ; PAPA !!!! stop itttt ! pecahkan rahsia baru tau !
papa ; rahsia ape ni ? ek eleh , ingat aku TAK TAKUT ke ?
aku ; haaaaaa , buat buat tak tau pulak . cepuk kang .
papa ; yelah BUDAK BUSTENG .
aku ; SHUT UP MAT REMPITTTTTTT !

okay , pergaduhan antara 2 beranak disaksikan oleh abg buat cermin mata tu haha . lepas ni aku update lg ..........

Friday, January 1, 2010

sleep + y

semalam aku tidur pukul 8 malam . bangun pukul 7 tadi . aku bangun terus aku cari penyambung nyawa aku . makanan . aku mkn mehoon tomyam semalam punye . tapi , sedap woo . aku ni bangun awal padahal kejap lg nak pegi beli stationery dah . bingai betul -___- eh , sedap lah bau tangan aku . bau air liur adik aku . air liur budak kecik kan , masam + tengik = sedap .


hoi , jangan tiru aku boleh ? sendat ke ape otak kau tu ? aku beri siku aku kang .