Sunday, January 31, 2010

masalah

which one should i choose ?



him or him ?



S , if i choose you , please dont DUMB me again :'(

H , if i choose you , please dont DUMB me .



nazmi ; kalau aku pun same , aku ckp je aku ni setia . padahalnye ? lelaki zaman skrg bapok payoh nak cari yang setia and baik weh .


okay , ini amat menggerunkan akuu . maksud aku , SANGAT !










*gua serius sikit harini memandangkan gua byk btul masalah . cikgu explain psl telinga mmg sepatah haram tak duduk dlm kepala . semuanya pindah kat kepala lutut . masalah masalah , bila lah nak hilang ......



















gua rindu mak gua . peluklah mak lu sementara mak lu belum jadi mayat . * gua ragu ragu nak tulis perkataan mayat ni , seram gua beb . mama , adik rindu mama :') ingat okay , you're my greatest love ever :')

song

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu
bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

reff2:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff

suara dengarkanlah aku







favourite song gua :') utk lu , bro :')

bro , mai sini

dengar lagu blog gua . utk lu sengal .






gua tacing btl harini . dahlah kenyang overload . nak cover perut tak boleh . nak jalan depan org ramai pun tak yakin . nanti diorang ckp gua telan bola boling pulak .

Saturday, January 30, 2010

phone number

gua dah tukar number phone gua .











gua nak jugak market mcm bro tu . kat mega die berase hot skali . ee , geli bulu hidung gua .

Friday, January 29, 2010

hati gua kontot

gua kecik hati , gua terluka gila .



Terima kasih , papa .

Thursday, January 28, 2010

bye Friends:)

gua mau menggedik di Terengganu . jangan kacau , gua tgh panas ni . boxer kesayangan gua hilang . celaka . kalau terjumpa di lorong lorong berdekatan , contact gua . cun ?




gua chow , assalamualaikum Malaysia Brunei . gua saja berlagak mcm bagus harini .

ringkas tapi bisa

AMARAN ; JANGAN BACA KALAU TAK CUKUP UMUR kecuali di bawah jagaan org dewasa


gua memang dah panas betul dgn lu . mmg panas . lu buat perempuan mcm takde perasaan . lu takde lah bagus sangat kan . lu 18 tapi akal mcm bayi baru lahir -___-


gua yakin satu hari nanti akan ada perempuan buat lu down . masa tu lu jgn nak geletis bukak lagu jay sean haaaaaaaaaaaaaaaaaa .


fuck you , bro



makcik gua selalu ckp dkat adik adik lelaki dia ' jgn sakitkan hati perempuan . nanti kau kena lebih teruk . wanita makhluk istimewa di sisi Allah '

utk mengukuhkan lagi ilmu gua yg gua rasa tak berapa nak cetek ni , gua baca buku cinta arwah mama tercinta gua . ' sekali lelaki buat wanita menangis , hatinya akan dilukai persis seperti halilintar membelah bumi oleh wanita juga di masa akan datang '


lagi lagi kalau perempuan yang comel comel gedik mcm gua , memang rasa mcm belut masuk dlm jantung lu -___-


PERINGATAN ; gua tak tipu , gua memang comel

Wednesday, January 27, 2010

you're a jerk

i care bout you because i love you . understand u mother fucker ? how stupid i am , bcause i care bout you . i dont love you anymore ,

jangan jealous

balik sekolah , bapak gua ajak gua pegi KP . gua ikut ah . perh , sesak nafas gua jadinya . bapak gua blanje gua nokia 5800 beb ! bukan tempat letak air punye , ni betul betul punya . sampai skrg nafas gua tak betul lagi ni -______________- gua punya warna putih . putih mcm gua jugak . gua nak colour kulit gua , iaitu hitam tapi hitam habis stok pulak . ek eleh , nak jual buat lah cara nak jual . gua sita kedai lu baru nak merangkak cari gua . panas betul lah gua . bapak gua kata warna putih nampak gedik , gua pun okay je lah . cakap bapak kena ikut memandangkan dia lah bapa dialah ibu gua sekarang .




harini first day gua after mak gua meninggal . gua langkah masuk pagar sekolah , gua dah sebak . gua nangis tersedu sedu beb , malu tak malunya gua . diorang pulak panik . yaya ape lagi, dia dah stenbai 1 kotak tisu jenama premier . tak bagus mana pun, gua hembus hingus tetap tembus . cilaknat gua menyumpah .


jangan jealous sudah lah gua pakai 5800 . kalah Datuk K beb !

Tuesday, January 26, 2010

bla bla blaaaaaaaa





for you :) ivu .
aku hanya teman kau masa bosan . ergh -__- fine

gau panas

gua sayang lu , gua benci lu . mana lu mau ? text gua mane lu mau .

apepun , bapak gua cinta mati gua . mak gua cinta sempurna sampai akhir hayat gua. adik beradik gua nadi gua . jadi , takde ruang utk org luar .


pada siape yang tetidur mase text gua semalam , lu dgr lagu coba by faizal tahir . sorry , gua malas nak sebut nama . siape makan chapatti , dia terasa kenyang . cun ?

jin notty

mase kau happy , kau lupakan aku . mase kau bosan , kau text aku . tak patut betul ade manusia jenis mcm kau , jin kepala dungga . sebat 100 kali baru menyesal . jgn main main , aku marah ni .

Sunday, January 24, 2010

rindu sangat

10 thousand lifetimes together , is that so much fr you to do , mama :'( adik syg mama , ingat ni okay . sayang sangat sangat . rumah tanpa mama , kosong sangat . takde lagi org nak nyanyi lagu gedik gedik , takde lg org nak main main tarik rambut adik ngn kakak kalau kite kacau mama tidur . adik rindu sangat kat mama . adik lemah , ma . adik tak penah brsedia nak bedepan dgn kwn kwn kat skolah . lepas ni , mesti ramai pijak kepala adik sbb mama takde dah nak backup adik .


HANYA SYURGA BERHAK UTKMU , MAMA :')


ya allah , rindunya pada mama . aku mohon , kau tempatkanlah ibuku diantara orang yang beriman . hanya syurgamu berhak untknya .

Saturday, January 23, 2010

cinta terhebat :')

aku sedar , semenjak mama aku pergi , semakin melimpah limpah masalah dalam hidup aku .

ya allah , aku sanggup jadi hamba abdi utk 10 tahun sekalipun , tapi 1 je aku mintak , asalkan mama aku pulang balik pada aku .


'dik , dah besar nanti belikan mama rumah besar okay '

Kenapa skrg ya allah ? aku lemah . maksud aku , SANGAT .

arwah mama sgt sgt seronok nak pindah rumah baru kat Johor . tapi apakan daya , ajalnya sampai dulu . aku sebak bila bace text msg arwah dgn kwnnya ..


mama ; dilla , nak beli brg rumah aku tak ? bulan dpn rumah aku habis ubahsuai .

sampai mcm tu sekali kegembiraan dia :'(

Aku taktau mcm mane nak berdepan dgn kwn kwn kat sekolah nanti . lg lg bila hari report card . ibu bapa kene dtg skolah . aku ? bapak aku je yg dtg . PMR aku nanti ? aku nak sgt tarik dia ats pentas kalau aku dpt result cemerlang . takpelah , bapak aku pun takpe sbb aku syg dia .

aku sebak sgt . rindu aku pd arwh mama tak terkata :'( hati aku rasa bagaikan halilintar membelah bumi . sakit , perit . tapi apakan daya , pd siapa hati si yatim ini nak dikongsikan ? pada siapa ? dulu , ibunya sentiasa disisi untk dgr masalah si anak . tapi sekarang ? siapa ?

begitu berat dugaanmu ini utk seorang perempuan berumur 13 tahun 11 bulan ini ya allah . astafirullahalazim ... subhanallah ...













MAMA CINTA TERHEBAT , BUAT SELAMA LAMANYA . TIASA SIAPA YANG DAPAT MENGGANTIKAN TEMPATMU , MAMA :') CINTA KAU DAN AKU HINGGA KE AKHIR HAYAT . INILAH CINTA SEMPURNA YANG AKU INGINKAN . TAPI , CINTA SEMPURNA INI TELAH PUTUS SEWAKTU AKU MASIH KECIL .
tuhan lebih menyayangimu , ibu :')

Friday, January 22, 2010

mama <;3

as u know , mamaku yang tercinta telah kembali ke rahmatullah pada 19 Januari 2010 bersamaan hari Selasa . sekarang , aku rasa mcm separuh nyawaku hilang . separuh nyawa aku ialah mama , separuh lagi ialah papa . and now , separuh dah hilang .

'sabar echa , aku tau perasaan kau . redha jelah syg . jangan sedih sedih , ada hikmahnya '

korang tak paham sebenarnye ape yg aku rasa sbb korang belum alami lagi . mcm mimpi ngeri . tapi aku sedar , aku kena redha . tapi , sbgi seorang anak , mestilah aku sedih sgt . lebih perit drpd putus cinta , gagal dlm exam , lebih perit lagi drpd ditipu . demi allah aku tak tipu . aku lemah , aku tak kuat . hampir seluruh kebahagiaan aku hilang .

siapa lagi yang nak maki aku kalau lepak mega lama lama ? siapa lagi yang nak picit kepala aku kalau aku pening ? siape lg yang nak jerit kat aku mase balik sekolah ? siapa lagi yang nak pggil aku makan sambil terpekik terlolong ? SIAPA LAGI YANG SGGUP ABAIKAN WAKTU MAKANNYA HANYA SBAB ANAKNYA ? siapa lagi aku nak mengadu kalau aku sakit hati dgn ckgu ? siapa lagi yg nak backup aku kalau aku ada kes kat sekolah ? SIAPA LAGI YANG NAK SAYANG AKU SEPERTI SYG NYAWANYA SENDIRI ? SIAPA SIAPA SIAPA ?

pengorbanannya terlalu besar kalau nak dibandingkan dengan besarnya bumi ni . TERLALU BESAR ! aku sedih , perit tapi tak pernah terluah . HANYA ALLAH MAHA MENGETAHUI isi hati aku .

tapi aku bersyukur sbb masih ada papa yang sgt penyayang . setiap anak memerlukan ibu di sisi . tapi aku ? aku dah kehilangan ibu di usia 13 tahun 11 bulan .



bersemadilah dgn aman , Allayarhammah ibuku tercinta , Rosanissa bt Othman . Al-Fatihah ...



KAU CINTA TERHEBATKU , MAMA :') selama lamanyaaa .

Monday, January 18, 2010

sebek #2

lu rasa lu tu bagus sangat ah guna 'i-you' ?

eeee tolonglah ..










tolonglah ...















tolonglah ...












tolonglah ...

















tolonglah ...












tolonglah pergi mati sebelum gua buat muka Linkin Park
gua dah mula sebek sbb gua .....





























Sakit perut bhai .. salah makan agaknya . nak pergi bay-rock malas , nanti tertidur pulak sebab gua ngantuk gaban punya tahap . gua sedut airliur daripada menitik ni , jangan bagitahu siape siape

gua sebek

gua nak story mory sikit dgn lu orang zaman teletubbies gua dulu . memang kantoi habis perangai biadap gua dalam cerita ni . gua selalu puji gua ni cute dalam entri yang lain . walaupun hal tu betul tapi gua nak cerita pulak perangai biadap gua yang tak wujud langsung dalam diri gua sekarang . kalau lu orang tak percaya , lu tanya gua . walaupun gua ni comel zaman ribena dulu , tapi kadang kadang terselit jugak perangai biadap kakak gua yang diwarisi gua . raya setiap tahun, nenek gua kasi rm10 . tapi masa gua 4 tahun , setan laknatullah apa masuk dalam badan nenek gua , gua pun taktahu sampai dia bg 10sen . nak beli sekeping bulu tikus pun tak cukup . dengan tak semena menanya , gua campak 10sen tu depan nenek gua . mingkin setan daripada badan nenek gua nak merasa duduk dalam badan gua , wallahualam ... mane tak sebek , dapat 10 sen . lepas gua campak duit , gua buat muka Lady Gaga . mungkin nenek gua pun sebek , dia masuk bilik . kakak gua yang mcm bagus tu konon nak pujuk nenek gua . dia ikut nenek gua , dengan bersanggul atas kepala mcm kulit siput ....

" nek , mintak maaf ek . ADIK TU KECIK LAGI , dia memang mcm tu "

" ehmm , takpe Ya :) "


lu nak tau masa tu umur dia berapa ? baru 7 tahun ! berbulu pun belum , nak cakap gua kecik lagi . gua dengar cerita ni semalam pun gua sebek molek punya . bukan sebek apa , sebek kenapa Allah kurniakan aku kakak yang bangang . nasib nasib ....

Sunday, January 17, 2010

gua sebak + terpegang

rock rock jugak , kalau dengar lagu blog gua , tersentuh + sebak pulak gua ...
ada rawatan yang boleh sembuhkan penyakit sentimental gua ni tak ?

Saturday, January 16, 2010

slut

gua malas betul nak tunjuk perangai baran gua depan orang . kalau gua dah mengamuk manja , gua dah tak ingat gua masih hidup . mcm ni lah brader brader , sister sister yang memang dengki betul dengan kehidupan gua , lu buat kerja lu , gua buat kerja gua . gua tak kacau lu pun . kang kalau gua dah buat muka Linkin Park gua , semuanya memang dah terlambat . gua memang dah bosan hidup mcm ni . sape yang memang dah barai habis kepala otak tu , mintak number gua kat sape sape , contact gua . set tempat , masa , tarikh kita settle . amacam ? cun . gua memang handal dalam hal lestik hidung orang . gua memang kalah dalam bab betah betah mcm ni . gua jadi frust sebab mulut gua tak sejahat mulut lu . gua jenis tangan kembang , mulut nipis . gua panas ! kalau berendam dalam salji pun belum tentu gua dapat suam . ni entri terakhir gua pasal brader brader and sister sister yang rasa diorang tu bagus sangat nak kutuk gua . lepas ni kalau lu tak paham bahasa jugak , gua taktahu . gua buat bodoh je . tapi , kalau lu dah kritikal , gua takde nak tulis ape ape , gua cari gua kasi lestik 2-3 kali . lepas tu lu nak panggil mak bapak lu , kakak abang lu , meh sini . kalau badan mcm seladang , gua kasi lestik level 3 . kalau badan sedang sedang gua kasi level 2 . kalau kecik mcm jari hantu gua , gua kasi tiup je . stail gua tak layan budak sampah , paham ? gua dah paham sangatlah dengan sampah mcm lu lu ni semua , nak kena lestik manja baru reti bahasa . Obama call gua dia nak backup gua . jangan salahkan gua kalau dia tabligh lu . dah , gua malas nak habiskan masa menaip benda ni untuk budak sampah . gua chow !

melantak

"make apo dik ?"

"fresh oren satu , sup ekor nak pedas kurang bawang goreng taknak ekor satu"

"okay , tggu betar yaa"

peh , nikmat betul layan sup ekor kat kedai mek klate .

kutuk

hari panas terik . gua pun takde ape yang nak dituliskan . rasa mcm mood nak ngumpat orang , tapi lantai luar rumah pun gua belum jejak lagi jadi takde ape yang nak dingumpatkan . bila dipikirkan balik , mesti ramai awek awek yang kutuk gua . dengan pergi sekolah tak bertudung , dengan member gua ade yang gedik mcm telettubies . kalau nak dipikirkan lagi , minah pakai tudung ni takdelah baik sangat . luar berlitup , dalam rabok . luar berlitup , mulut mcm tikus mengumpat orang sana sini . celaka . gua ade jugak cerita cerita yang gua rasa mcm seronok . sekarang ni gua rasa gua dalam keadaan nak bacakan buku cerita kat adik gua . tak rock lah mcm ni . takpe , abaikan ..

dulu , gua selalu jugak kena kutuk sana sini . kebanyakannya dengan minah tudung . gua biaselah , keluar bandar pakai jeans dgn t-shirt . itupun kena kutuk . gua rasa kalau gua pergi bandar pakai tuala kena hantok separuh koma . bila kena kutuk sekali dua , gua buat muka Linkin Park . bila masuk ketiga muka Linkin Park gua tolak tepi , gua buat muka Ziana Zain comel comel garang . gua jalan kearah suspek buat muka penyek . dah dekat gua libas dgn pensel box . bila nangis gua gabra tapi still nampak cool . dah tibai gua blah . pernah sekali masa gua dajah 3 . masa tu gua nampak comel ikat 2 kenteng kenteng pegi sekolah . dulu mana tau rebonding tu kejadah apa . budak laki kelas gua ni selalu sangat menyakat gua . gua tengah tulis dia ambik pensel box gua . gua tgh dgr cikgu explain dia buat muka Datok K depan muka gua . gua hilang sabar gua ambik pencel picit , gua campak depan muka dia . berdarah atas mata dia gua buat muka Melanie Monrow , memang cool habis . gua nampak darah menitis gua senyum comel depan dia . balik pada cerita minah tudung yang kutuk gua . sekarang apa dah jadi ? ambik gambar nampak segala lurah , pakai seluar panjang sengaja sengseng sampai ke paras peha . jumpa kat bandar tudung kemana baju lengan panjang kemana jalan berkepit dengan mat sempit lorong mana dia kutip . gua malas nak cerita banyak , gua tak pandang terus muka dia .

sebenarnya memang gua taknak jadi famous mcm ni sampai orang semua cakap pasal gua . tapi nak buat macam mana , nasib badan .....



rasa mcm minah rempit pulak harini guna 'gua-lu'

Friday, January 15, 2010

macam bagus je

aku pelik sikit dgn perangai manusia masa kini . perasaan mcm bagus terlebih memudaratkan diri gamaknya . konon dia tu hebat hempok semut dengan kusyen pun tak mati . aku dah delete dah entri entri sebelum ni yang aku rasa mengarut . kadang kadang , bila baca balik apa yang kita dah tulis , rasa malu sendiri pulak . ape taknya , seluar dalam orang tak cukup benang 1 inci pun aku boleh tahu dgn cara jalan bontot sebelah ternaik 3per4 . balik pada cerita manusia zaman sekarang . bila tak puas hati , kutuk kat myspace lah , blog lah . aku panas betul . takpayah bertengkar lah , setkan tempat , masa . cun . aku pergi , kita settle . jantung aku pam 91 kali seminit . tangan aku toksah ckp lah , dah lebar mcm sayap kelawar . sekali dua aku suam , masuk kali ketiga aku panas mengalahkan larva . semalam adik aku usha laptop masa aku tgh tangkap lentok layan novel . sekali dua aku bg amaran keras jgn sentuh , masuk kali ketiga dah kena baru nak menangis turun bawah mengadu dekat mak aku . bila aku dah dgr mak aku seru nama aku , aku buat buat tuli , aku tahu mak aku takkan naik atas sbb dia demam . kalau biasanye , aku dah dengar suara tu puja nama aku , aku lock pintu pakej dgn tingkap . kalau kena tapak tangan tu , berguling aku jatuh tangga . semalam aku buat rileks je . adik aku datang balik , aku memang dah usha jari aku nak lestik mulut kasi lentik 3 per 4 . dia dah nampak tangan aku dah stenbai , pandai pulak turun balik . aku rasa macam nak kejar tapi malas nak layan , tak remaja la mcm tu . 5 minit lepas tu , member aku pulak call ajak keluar . dia ni pun 1 , lepas gua barai adik gua baru nak call . memang dah sah sah mak aku dah paku pintu dengan papan tak kasi aku jejak lantai luar . potong memang potonggggggg . aku bagi alasan aku sakit telinga tak boleh jalan sangat . walaupun tak logik , asalkan aku tak bocorkan rahsia . tak remaja lah kalau dia tahu aku takboleh keluar sebab barai adik . kalau adik aku tak usha laptop ni , aku rasa aku dah pergi menggedik mcm teletubbies kat EC Mall . nasib baik dia adik aku , kalau member aku memang dah kene hantuk kat dinding sampai separuh koma . peh , batang mancis yang aku buat sengkang mata aku ni tak memberi kesan langsung . gua chow !

dunia memang kejam!

aku turun cari makan . aku terjah masuk dalam bilik bibik . mintak mintak lah dia belum tidur boleh aku acah die masak maggie sepeket . aku tolak pintu . fuh , lega sikit . aku tengok bibik aku tgh lipat kain dgn adik aku yang duduk terkankang seluar koyak tengah sambik tengok ben-10 . kalau nak revise balik dialog die pun aku ingat . aku pandang kiri kanan depan belakang tengok tengok kalau kalau kelibat mak aku ada . dah yakin tak ada , aku duduk sebelah bibik konon nak tolong . tiba tiba bibik perasan kot perubahan drastik aku yang tak suka lipat kain ni tiba tiba buat muka ajal nak kena tarik konon konon nak tolong lipat kain . 'kau nak apa ni?' dia tanya . aku gembira je sbb dia yang tanya dulu . jadi , kalau mak aku terjah aku nanti , ada point lah aku nak cakap bibik yang tanya dulu . 'saya lapar lah ni.ade food tak?' aku tanya dalam bahasa rojak walaupun 1 perkataan je yang aku guna bahasa inggeris saja nak test IQ dia . 'food ape pulak kau ni?bigfoot?' tak sangka aku , orang indon pun boleh tahu masalah bogfoot ganggu penduduk kampung lorong kunyit 2-3 tahun lepas . 'makanan lah bik' aku jawab balik . dalam hati aku , tak sangka ada lagi manusia IQ lebih rendah dari aku . tiba tiba , rasa legak pulak sbb aku percaya , aku bukan manusia terbangang dalam Kuantan . 'kau tgklah atas dapur tu ade lauk' bibik aku ckp tanda tanda dia malas nak bangun untuk hidangkan aku makanan . cis , potong gaji 17% . aku bangun dengan muka berharapan lauk sedap ada atas dapur . sampai ke kat depan dapur gas tu , aku angkat pinggan yang tutup mangkuk tu . nyata , sangkaan aku 15km meleset . lauk yang paling anti . muka dah tebal 1 inci tanda protes . SARDIN?AYAM GORENG? kejamnya dunia . aku naik atas dengan muka berang . terus hilang selera makan aku . nanti aku tulis bodoh besar besar kat sini diorang ckp aku mcm pandai sangat pulak . alah , setakat maths dapat D tu dah kebiasaan bg aku . apelah sgt huruf D tu kalau nak dibandingkan dgn huruf huruf lain .

padan muka kau

'siapa nak masuk pertandingan nyanyian?' kata kakak pengawas tu dgn muka mcm garang sangat je lagaknya .

'cha , kau masuk la. kau kan selalu menyanyi tepi tingkap masa cikgu tgh explain psl telinga . lagi lagi kalau kau nyanyi lagu pergi , perh cair taik telinga aku '

'dah lah weh . aku dah malas nak terima pujian daripada korang . aku mmg dah tau tu sejak azali lagi '

current song



fuck , this song makes me cry . i mean , many times :')

menyesal pulak -___-

masa ; 9 : 40 pagi .
situasi ; kantin sekolah SMKSAB . SABS lahhh

nak dibuat cerita , pd hari selasa lepas , alamak ai , mampuh keras tak ingt tarikh . tgh boring belajar science psl telinga telinga ni semue , tetiba ....

'KRINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!' aku mengucapkan syukur ke hadrat ilahi . aku bukan ape , kalaulah kene tahan lg dalam kelas tu sejam dua , mahu terlentok baik punya . aku turun bwh dgn member member member sepang karong . aku pun tak pasti ape maksud yang berselindung disebalik 'sepang karong' tu . yg aku tau , member aku asyik guna ayat tu je . aku pun , nak cuba lah guna kot kot sesuai . okay , aku duduk depan junior lelaki , meja dah penuh lah . aku duduk dlm masa 5 minit , aku dah tak tahan pandang mi sup . aku bukan boleh tgh makanan ni , gerun rasanya . aku bgn , pegi dekat makcik mi sup yg pakai tudung ala ala makcik jual kismis . aku dah ckp ' makcik , nak mi sup ' . die kate kejap . aku tggu lagi . dah nak dekat 10 minit , aku hilang sabar . ' makcik nak mi sup lah satu , hadoyaiii ' . makcik tu terus bg , sambil ckp sorry . aku pun takut takut berani je tadi hehehe . akus senyum je , malas nak jwb sorry makcik tu td . mase aku otw nak pegi meja aku balik ......


'GEDEBUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK' aku panas aku panas . telinga dah berasap ni . junior lelaki ni dah tumpahkan mi sup aku . die pandang muka aku 'sorry ye , kak ' . aku terkejut jugak , badan mcm malik nor tiba tiba pggl aku kakak . hilang akal ape budak ni . biarlah , junior mungkin . aku kaku tanda protes lah konon . die ckp sorry lagi . tanpa segan silu ......


'FUCK YOU' . oh , itu yg terkeluar . budak tu mmg lah terlopong . kalau die menjawab balik , aku rasa die dah takde gigi skrg ni . aku ni dahlah lapar , cibai betul . aku terus blah balik kat tempat jual makan . perh , aku rasa dunia ni dah terbalik . licin habis atas meja tu . aku terus blah pegi meja aku balik . aku tgk juniors tu semue dah blah , yg tggl member member aku je . aku duduk , diorang ade tanye jugak , ape hal aku lama sgt tapi takde ape ape pun yg aku beli . kalau aku tgh marah , jgn harap aku nak jawab berlembut . kecuali dgn bestfriend aku , yaya . aku tak tahan , bukan nak marah tapi nak menangis . itulah kelemahan aku , nampak ganas tapi kalau org buat sikit pun nak menangis . senang sgt menangis nye , tapi bukan depan org :) jatuh lah saham aku sbgi seorang pengganas kelas dan sekolah form 2 student perempuan . ape yg taknya , cikgu bm form 1 aku yg aku sedang cuba skrg untk tidak memakinya di sini , die ckp ' ehh cubalah berubah sikit , nanti takde jantan nak kahwin ngn kau baru tau ' . runsing aku sebenarnya , kerja sekolah dia takpenah aku tak siap . semue subjects aku buat homeworks . cuma , aku suka bergaul dgn lelaki . perempuan tak lah ramai mana . yg paling aku rapat , nazmi . sampai cikgu cikgu ckp kitorang ni couple . tolonglah bg org lain hehehe .

ahh , malas nak cerita lg . dah dah , byeeeeeeeeeeeeeeee .

Monday, January 11, 2010

auta

"ADIKKKKKKKKK ! BANGUNLAH BABI ! AKU PENAMPOR KANG !" - satu daerah terbangun

aku bgn . alah , dah lali dgn bende tu . kalau aku tak dgr pun , nanti tiba tiba 'KEDEBUK' kat atas kepala aku . haa , itu mmg dah marah betul lah tu . gurau kasar namanya . aku bukak mata , aku dah agak dah , mesti minah ni yg tibai aku dgn towel dia . eeee , mmg nak kena . nasib baik iman aku tebal . ha , nasib baik jugaklah td aku tak kene tibai dgn tuala dia . tadi , aku bgn terus aku pegi bilik mak aku dgn muka yg ala ala manjee gitu dgn rambut yg mcm singa lapo .


aku ; mama , adik taknak pegi sekolah lah harini boleh tak ?
mama ; kenapa pulak ? * mamai
aku ; adik pening kepala gila lah mama . *picit picit kepala manje
mama ; okay , pegi tidur

haaaaaaaa , bersinar gigi aku . aku pegi bilik air , aku bukak pintu dan .....

"HOI PEMPUAN , AKU TAK PEGI SEKOLAH"

dgn muka yg bengis , dia kunci pintu bilik air . aha , jealous lah tu :P



haa , aku takpegi sekolah sbb aku tau , otak aku cnfirm dah takboleh terima ilmu hehehe sbb ade KH

fuck you right back

knp aku asyik pikir jacob and edward je ni ? love at first sight ke ? ni mesti diorang tgh berangan kahwin ngn aku kannn eeeeeeeeeee takpayah berangan lah , beratkan kepala otak je . kalaulah kahwin tu senang mcm berak , aku nak skrg jugak .

knp lelaki boleh kahwin 4 , and perempuan takboleh ? oh no , to me , nothing is imposibble :) so , haha aku boleh kahwin 4 jugak . laki pertama aku bunuh , laki ke2 , lepas mlm pertama aku potong 'saluran paip' , laki ke3 , aku upah budak yg potong kepala bapak die haritu suruh die potong kepala laki aku pulak . laki ke4 , haaaaa aku buat stok geli geli ahh . dah tu , kalau semue mampos , tak merasa lah akuu hahahaha .

and hell yes , i love kids but not for me . so guys , love me fr who i am :)

twillight new moon /

okay , mata bengkak menangis sepanjang masa and i was thinking bout you all the time while watching it erh whatever :'(

ah please , dont get me wrong , i meant , Edward . yes Edward . haih , takde lah handsome mane . Handsome lg Aizat aku . well , handsome die tu terletak pd suara and sikap 'gentleman' die tu . kalau aku ade depan Edward skrg ni , lepas tu die pulak ckp ' you had give me everything by breathing ' , perhh mmg aku ikat die ketat ketat , aku simpan die dlm almari , aku taknak org lain ambik die . kau ingat senang ke nak ada pakwe suare lembut gitu ? elehh , bangga sgt dgn suara garau . pigidahhhhhhhhhhhhhhhh ! aku taknak ! * mcm hebat sgt je

haih , percaya tak aku suka lelaki yang panas baran and lembut and gentleman ahhhhh <3 mane ade jantan mcm ni .

woih , Aizat <3
kau perasan tak aku mengarot since semalam ? mcm org hilang akal je lagaknya

Saturday, January 9, 2010

ah

ah bosannya . kakak aku yang tak secomel aku tu tgh memantat kat tuition . haaa , aku dah dpt idea . jom kita kutuk dia . nama dia Amira Natasha De' Sequerah . family aku pggil die Ya . kwn die pggl die Nath . kwn aku pggl die Nath jugak . die ni mmg jijik untk dipandang . die tak secomel aku . die tak seputih aku , okay ni aku tipu . die tak sepandai aku . aku dpt 4a , die dapat 5A . PMR die 8A . PMR aku 10A . die ni jahat , becok gila . tapi kan , kalau org gaduh dgn dia , dia akan buat memek yang bangang lg hina . tp pd aku sgt lucu . eleh konon nak buat org sakit hati lah tu . die ni ganas , aku lembut je . aku tak penah mencarut . betul kan ? die suka mencarut bende die sendiri . sama mcm mak dia . mak dia suka sebut 'puki betul kau ni' . die suke sebut ' butoh bapak kau' dan 'burik' . aku tak faham bende tu sbb aku kan baik dan comel , okay ni aku tak tipu . bila bejalan , die suka buat muka sombong dan 'muka buat bijok' . bila die ckp something yang salah , dia akan ckp ' oh yeke , malunya ' . die ni selalu bajet bagus . konon die je yg betul pdhal salah . die suka mengumpat , bile dah kutuk , mmg mcm gampang -___- die sgt berbeza dgn aku , aku tak suka kutuk sbb aku comel dan baik . dia ni tinggi , mcm tiang lampu . tinggi je , saiz tak pun hahaha . aku nak buat wasiat ni .

wasiat aku ; ambiklah semue harta aku dlm beg duit aku ade 15 sen . tlg bahagikan antara semue kawan aku . jgn lupa bg yaya , aishah and syaza lebih sbb diorg kawan baik aku . jgn bakar mayat aku sbb aku bukan keling cuma hitam je . kalau tak pecaye , tgk surat beranak .

aku dah sediakan wasiat sbb aku tau kejap lg aku akan mati dipenggal kakak aku lepas dia bace ni .

10 Lelaki yang aku akan pandang

Haaaa , gedik kan tajuk kali ni . mmg comel , mcm org yang sedang tulis dan berfikir niii .


5 LELAKI YANG AKU AKAN PANDANG KALAU TERJUMPA . lagi 5 esok atau lusa .


pertama ;
haaaa , lelaki yang dress up habis smart . mata aku ni aku dah set kan dah . kalau jumpa je mamat yang dress up pakai t-shirt and jeans and pakai jam . perhhhh . mmg aku CURI CURI pandang . dlm hati , bebungaa ros . ohh lg lg kalau pakai perfume , mmg akuu rembat masuk dlm coli .


kedua ;
lelaki putih dan chubby sikit .haaaa , ni mmg nak kene ni ! bukan nak kene tibai tapi nak kene cium . korek korek tak berani lagi haaaa . kalau tak chubby pun , yang putih jeee . mmg masyukkkkkkkkkkkkkkkkk !

ketiga ;
rambut cantikk punya adjust . but please , kalau kau pakai topi , kau bukan pilihan aku even sehandsome mane pun kau ! sorry , u're not my taste :)

keempat ;
yang tinggi . ni kalau buat stok pakwe geli geli, mmg best . aku mls lah nak ckp best dlm aspek ape kan . kau pikir lah sendiriiiii hehehe .

kelima ;
lesung pipt dan tidak berjerawat . maaf , nanti kalau nak cium , bukan aku kiss pipi kau , tapi jerawat kau yg mcm kawah tu aku cium . eee , bekudis bibir akuu -____- lesung pipit mmg jarang dijumpai kannn , mmg aku sukaaaa <333


oh and fyi , aku suka lelaki panas baran . pelik ke ? tak kan ? haaaaah , its a fact bout myself , bubu <3

Love Love Love


Im not searching but waiting <3

remaja yang tak seremaja mcm aku

'Haaaaa , ape kabar Malaysia Brunei ? jgn lupa , AFKELUAR saya , Echa dan hantar ke 23212 , Pegilahh Mammmmmmmmmmmm ! terima kasih :) ' okay , itu bukan yang aku nak ckp . itu hanya selingan shj hehehe .


Hahhhh , aku baru je balik drpd Mega dgn my beloved Papaa <33>

Aku kadang kadang naik pelik jugak dgn perangai remaja remaja yang tak remaja abad ni . Kenapa diorang taknak jalan dgn bapak diorang ? jalan berkepit dgn pakwe mcm sundel takpe pulak . huii , aku yang tulis , aku pulak yang terasa perkataan 'sundel' tu . maksud aku , every weekend jalan dgn pakwe , kawan kawan . ape salahnya ajak bapak pegi mega mcm korang kuar dgn member and pakwe . haa , kalau nak tau , aku tgh backup diri sendiri akibat perkataan sundel tu . ni ha antara contoh yg aku boleh bg .

situasi 1 ;
minah ; member , apehal lu tak berambus dgn kepala bapak lu ?

siti ; wa malu lah beb , ape barang lepak dgn bapak ? nanti kene tablik pulak gua .

minah ; dah tu , lu pegi merewang dgn balak lu , boleh pulak ? lu ni , kang wa tablik lu kang .

siti ; alah , balak kes lain lah . kalau kuar dgn pakwe , nampak comel sgt . bile lepak dgn kepala bapak gua , nampak mcm chicken little lah guaa beb . kene ikut je bontot bapak gua . tak masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! lg satu , kalau lepak dgn balak gua , dapat peluk , cium . nampak manis beb ! kalau lepak dgn bapak gua , bukan cium je , pakej dgn penampar sekali bapak gua kasi pree punyaa !

aku ; lu ni siti , nama aje siti . tapi perangai mcm babi hahahaha *ketawa jahat* . nasib baik lu jadi chicken little , kalau lu jadi the tapir little parah pulak gua sbb kwn dgn tapir . lu ni , balak balak balak , gua hempok lu dgn lori balak baru lu ingat dunia .

tamat ......................



haa , mcm tadi lah jugak , gua ajak bapak gua pegi Megamall . gua jalan jalan dgn bapak gua mcm jalan dgn pakwe gua . syokk jeeeeeeeeeee . tak nampak mcm chicken little pun gua ? comel tu ade lah .







cutieapple ,
Echaaa



Friday, January 8, 2010

aku tabik lelaki ini

Korang nak tau tak lelaki jenis ape yang aku slut sgt ni ? oh salut ye bukan slut hahaha . ikut turutan yee . mmg dari hati aku lah ni . aku bosan td sambil tggu org datang meminang , aku pikir dulu lelaki jenis ape yang aku nak sbenarnye . ini fakta ye , bukan dongeng semata mata .


pertama ;
lelaki handsome yang couple atau berpasangan dgn gadis yang tak cantik . kan pelik tu ? dalam dunia yang serba moden skrg ni , mustahil lah bg kita nak jumpa lagi lelaki yang jenis tak pandang muka . tak pandang muka tu bukanlah die pandang kaki dan kepala lutut je kalau berjumpa . maksud aku , dia tak pandang kecantikan . yang ada pun , just 10% yang ikhlas syg . the rest semuanya sbb perempuan tu harta 19 keturunan tak lekang . takpun , lelaki tu handsome tapi pekak . mane lah ade perempuan nak , hah sbb tu lah die ambik yang muka ala ala tungkik ayam kampung . hah kalau muka lelaki tu mcm the mask of zorro , mmg aku syak die tak setia , mmg ade pasang skrew driver spare , confirm . tapi , ade tu mmg lah ade yang betul betul ikhlas kan . hii , aku selalu lah jugak jumpa pasangan pasangan mcm ni kat mega lah , kp lah , ecm lah . tapi aku mesti kutuk punya ' ni mesti kes awek ni bg korek korek cium cium hahahaha ' . tapi kalau perempuan tu lawa and lelaki tu handsome , mmg sah lelaki tu diut berkepuk . ee , kalau aku pun taknak lelaki tak handsome , tapi nak buat mcm mane kan , duit dia lebih handsome drpd muka . aku mmg taknak jadi mcm tu tapi hati aku yang nak . so , bukan salah aku . Tapikan , mmg comellah kalau pasangan mcm ni kann . yelah , diri sendiri ni pun tak dikategorikan cantik . tapi kalau cute tu , mmg 100% menyebelahi diri aku .


sekarang ni pun , aku malas lah nak bukak myspace . sbb , asal aku bukak myspace mesti ramai ckp aku ni comel lah , cute lah . stress lah aku mcm niiiiii hehehe .







cute mute ,
Echaaaaaaaaaaaaaaaaa De' Sequerah

taraaaaaaaaa

malas ah nak upsate skrg . nantilah . bye

Thursday, January 7, 2010

Juniors

Well , semenjak aku bergelar senior pada tahun ni , ceh mcm dah form 5 je lagaknya . hii , aku tak puas hati betullah . muka sorang sorang mcm ibu jari kaki aku , lepas tu nak berlagak bagus lah pulak . itu mmg aku pantang sebagai seorang muslimah . haaa , dah start dah ni . kau dgr ni , kalau nak bajet pandai sgt lah kan , haaa meh sini speaking ngn aku . kau speaking london , aku speaking tamil . haa kita tgk siape yg paling lancar . alah mengadanyaa , mcm teletubbies .


kimak ; ladies , lets go to the bookstore .

hii , sumpah aku geli . malu sendiri aku jadinya . kenapalah kau tak ckp ' ladies , lets go to hell ' . kenapa kenapa kenapa ? aku tak marahlah kau nak speaking ke , speakong ke , asalkan takpayahlah kau nak sebut sebut kau pegi luar negara lah , kau pegi melawat neraka lah , takpayah ckp . haa kalau kau dah tak tahan sgt nak ckp yg kau tu kaya boleh beli tiket pergi syurga paling atas , kau ckp lah perlahan . ni tak , orang yang duduk jarak 7cm pun boleh dgr . memang taknak blah betul aku dgn kau ni . dahle pakai tudung mcm makcik jual kismis . lepas buat bijok , pandang aku lepas tu buat muka kesian mintak penyepak . syok sendiri lahhhh budak tuuuuuuu .



the sporting-est senior ,
Echaaaaa -_____-

Monday, January 4, 2010

tiada nama

Hah , harini first day aku sekolah . okaylah jugak . tak rasa malu pun sbb semua muka classmates aku dulu . kelas aku tu mcm tempat pelacuran dah . bapaklah segala kotornya . mula mula , masuk kelas tu , aku pikir kejap . aku dtg ni nak jual bontot ke belajor ? jijik betul . ceh mcm bagus je . malas lah nak ckp byk bk , aku tau korang byk skip . ni haa ambar yg aku janji tu . kau tgk lah smpai mati katak ;





Sunday, January 3, 2010

HEHEHEHE

Harini penat gila lah sbb pukul 4 dah keluar pergi balok , tunas manja then balik . 20 minutes lepas tu keluar balik pegi KP pulak ambik spec . hah , penat gila . pukul 9 baru balik . esok lah aku upload gambar aku pakai spec ek .

Nazmi , Nadiera and Aiman , sorry like gila lah sbb tak reply . dah 2 months tak topup hehehe . kalau topup pun , nak text dgn sape ? dgn maxis and ym ? mcm bangang hari hari diorg je yg text aku . rindu betul agaknya tu .

esok sekolah , 1 je aku nak ckp . mcm bangang . ape bende je sekolah ni wujud . tak remaja betul lah PM kita ni kan . dah , itu je . mata aku stim habis mcm mat ganja dah . eh silap , minah ganja . sorry again , aku malas nak tekan backspace . ni kalau wa layan , pehhhhhh nikmat nikmat .



minah ganja sejati ,
Echaaa lovatoooooooooo

Saturday, January 2, 2010

Huiii

Semalam aku pegi TC dgn bapak aku and adik and kakak . ramai pakwe handsomehandsome , machomacho , dan yg pasti , kat kuantan mesti ade bende alah ni iaitu jantan bajet hot . wow wow wow , wa panas wa panas ! nak aje wa sekeh pele sorang sorang . oh maaf , pale . sorry lah , malas nak tekan backspace . buang masa je tekan bende alah tu . hahh , yg bajet hot nya semua terdiri drpd remaja remaja yg masih menjadi tanggungan ibubapa . mcm bodoh kan ? dan segelintir tukang kolej kehkehkeh . cara berjalan ,bercakap , cehh mcm bagus je . dgn muka ternaik 3/4 . hidung tinggi habis mcm gagak . okay , abaikann ....


semalam aku pegi buat cermin mata buat kali ketiga selepas semua spec aku musnah dirembat adik aku . ade ke cermin mata aku die buat hantaran main kawin kawin ? potong , meeemang potongggggg . lepastu aku pulak kene rembat dgn mak aku . jahanam punya adik

mase cina check mata kakak aku yg tak berapa nak lawa mcm aku .... ;
papa ; alahh adik ! saje je nak beli cermin mata gitu . sama mcm s****** .
aku ; whatever papa . jgn nak over ekk . he has nothing to do with this .
papa ; lahh , knp pulak ? dulu beriya becinta .
aku ; papa , stop it lahhhhhhh
papa ; alahh , luka lama berdarah kembali kee ?
aku ; PAPA !!!! stop itttt ! pecahkan rahsia baru tau !
papa ; rahsia ape ni ? ek eleh , ingat aku TAK TAKUT ke ?
aku ; haaaaaa , buat buat tak tau pulak . cepuk kang .
papa ; yelah BUDAK BUSTENG .
aku ; SHUT UP MAT REMPITTTTTTT !

okay , pergaduhan antara 2 beranak disaksikan oleh abg buat cermin mata tu haha . lepas ni aku update lg ..........

Friday, January 1, 2010

sleep + y

semalam aku tidur pukul 8 malam . bangun pukul 7 tadi . aku bangun terus aku cari penyambung nyawa aku . makanan . aku mkn mehoon tomyam semalam punye . tapi , sedap woo . aku ni bangun awal padahal kejap lg nak pegi beli stationery dah . bingai betul -___- eh , sedap lah bau tangan aku . bau air liur adik aku . air liur budak kecik kan , masam + tengik = sedap .


hoi , jangan tiru aku boleh ? sendat ke ape otak kau tu ? aku beri siku aku kang .