Thursday, December 31, 2009

HAPPY NEW YEARRRRRRRRRRRRRR

Helloo everybodyyyy ! harini dah 2010 dah kita hidup . walaupun birthday aku belum lg , tapi aku nak tukar jugak umur kat myspace .


semalam .

Semalam malam yg rock ! keluar rumah pukul 11 sengah . bukak radio mcm org tuli , kitorang gerak pegi TC . mmg jam gila ! tapi nasib baik aku ade bapak yg ade akal . dia cilok cilok , then smpai . lepas tu pulak , takde parking . mase tu dah pukul 12 . bapak aku pun parking mcm org gila . mmg pelik gilaa cara parking tu -,- siape yg nampak kereta aku smlm , dia tahu lah . hah , lepas tu sampai sampai je terus belik spray . kitorang pilih string spray . bapak aku beli mende alah ape ntah, bunyi mcm hon kereta badak -______- lepas tu mulalah die nak hon hon kat telinga orang . hah , lupa nak ckp ,papa , aku, lil bro , sis and abg yg pegi . mak aku tak boleh duduk kat tempat bising bising tu , kang mulut dia sama naik je dgn bunga api kat situ . bisingg -_____- lepas tu, abg aku dah mula buat hal . die spray rambut aku yg cute ni -,- aku pun ape lg . lepas tu adik aku dah kerjakan kakak aku . bodoh die sembur kat celah kelengkang . tak remaja lgsung . lepas tu , kitorg lepak lepak tepi , semue servis mata , tetibe pulak bapak aku bunyi suruh mintak number sorang pakwe cute mute tu . gilaa betul . kalau aku ni lelaki , dahlame aku pegi usha awek awek tu . takkanlah tak dpt , aku kan cuteeeeeee -,- aku ckp taknak lepas tu die pulak suruh adik aku mintak number awek tu . eee , nak kene lempang betul . adik aku pegi usha je ,tak mintak number . alah ,budak kecik kan , mesti ah awek tu layan . mangkukkk -,- lepas tu , aku tanye lah bapak aku ape resolution dia fr this new year . hah , azam die pelik pelik .malas aku nak tulis . tak masuk akal betul. kalau tanye die , mmg tak penah serious . sakit betul lah jiwa aku . hah , lepas tu aku tanye ape ciri ciri perempuan yg lelaki nak . simple je jawapan die , ' bentuk badan yg cantik . kalau muka cutemute , badan hancur , lelaki taknak ' . perhh , aku panas je dgr .mentang2 lah badan aku ni mcm seladang , hishhhh . lepas tu aku suruh bapak aku ratekan . die bg aku 5 of 10 . lepas tu perempuan perempuan yg lalu depan kitorang . yg paling tinggi pun semalam dpt 8 . alah , awek kuantan kan . hahaha . lepas tu , kitorang eli lg spray . kali ni snow spray . lepas tu , bapak aku nak pegang ular pulak . ular sendiri taknak pegangg -____- lepas tu , drive thru . properity ah , ape lg ! pegi tmn kerang pulak lepas tu . hah , kitorang balik rumah around 5 something lah . lepas tu , berdoa untuk tahun baru . semoga termakbul . azam aku , esok lah .


hari ini .

aku bangun pukul 11:49 . dah kira okay lah tu . bgn bgn je terus senyum . yelah, ambik berkat . mcm org hilang akal pulak . org kata kan kalau senyum pgi pgi dpt berkat . aku senyum sbb nak ambik keberkatan tahun baru .


sorry :)

sorry lah kalau sepanjang aku hidup ni aku ade buat salah ke ,terbohong sunat ke , tercuri ke , halalkan lah ye and im sorry :) ikhlas nii .


from the one who's always cute mute ,
Echaaaaaa Happy New Yearrrrrrrrrrrrrrr

Wednesday, December 30, 2009

contest




ni haa gambar terhormat aku ;



Tuesday, December 29, 2009

For you , Gentlemen

Mitos Lelaki terhadap perempuan ! tapi ni bg pendapat aku lahh


Mitos 1: Kaum perempuan sering berasa tidak puas hati
Hakikat: Perempuan sentiasa mahu memperbaiki keadaan supaya lebih baik

Mitos 3: Kaum perempuan suka mengawal pergerakan kekasihnya
Hakikat: Perempuan lebih bersikap ambil berat dan lebih prihatin

Mitos 4: Kaum perempuan lebih mengada-gada
Hakikat: Perempuan suka dimanja dan diberi perhatian

Mitos 5: Kaum perempuan beremosi tinggi dan cepat sensitive
Hakikat: Perempuan lebih berjiwa halus


Betulkan ladies ?
betul tak ni tanda tanda jantan jatuh cinta ? eee geli aku -__- tapi ni pendapat aku lah , mmg betul kot tanda tanda ni .


1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukankarena terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghibur kekasihnya..

3. Dia banyak menasehati kekasihnya karena dia amat menyayanginya.

4.. Dia berusaha mengukung kebebasan kekasihnya karena perasaa cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia selalu mengawasi gerak-gerik kekasihnya karena dia sentiasa merasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpahkanseluruh perhatian kepadanya.

9.. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian karena dia mau kekasihnya melayaninya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia kadang suka merajuk karena ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan merasa sengsara apabila berjauhan dengan kekasihnya terlalu lama.

13. Dia selalu mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia akan lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya apakah kekasihnya mencintainya karena dia merasa cintanyalebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan mempedulikan wanita lain apabila tidak ada urusan pentingdengannya.

17. Dia coba meluangkan lebih banyak waktu dengan kekasihnya.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Jika ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan merasa sangat sedih dan tidak akan percaya lagi deangan cinta wanita lain. Namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali padanya.

20. Apabila ada orang ketiga, dia akan kehilangan akal sehatnya dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercaya dansanggup menyerahkan harta maupupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya. Namun jikalau dia berbuat demikian itu berarti hatinya belum 100 % mencintai kekasihnya.

23.. Tidak semua laki-laki sanggup meneteskan airmata hanya untuk seorang wanita

eee betul kann ? =='

Empty -____-

Haaaa , nak tau tak ape azam 2010 aku ? kemunculannya di pawagam berdekatan andaa this saturday hehehe . Jangan terkejut sudah ah kalau bace pasal azam aku . ade yg tak masuk akal . tapi azam kali ni tak byk sgt . malas nak byk byk lah . ade lah 1 azam ni aku dah tanamkan sejak 3 tahun dulu . dah sampai ke lubuk cacing dah sbb lama sgt aku tanam tapi tak berbuah jugak . haa , jgn pikir bukan bukan haaa psl buah tu ! maksud aku tak terjadi pun . nak tau ape azam tu ? aku nak slim sikit lagi . tapi dah 3 tahun beb , bukan makin slim , makin river ade lah . Ni lah satu satunya azam yg susah sikit aku nak buat . hiii , pening betul .

hah , smlm aku tidur pukul 9 setengah malam . perhhh ! pening semacam je . lepas tu bangun pukul 4 . mmg bangang . drpd pukul 4 tu smpai skrg lah . adik aku pun smlm tido pukul 6 . maksud aku , pukul 6 tadi . tu pun aku nyanyikan lagu give you hell . eh m dahlah ek , byeeeeeeeeeeeee :)



the one who's always cute ,
Echaaaa bohhhhhhhh -____-

Monday, December 28, 2009

sewel betullah adik aku ni . aku layan lah lagu kat Blog aku ni . mase tu , adik aku yg paling kecik lepak kat sebelah aku . aku layan punya layan punya layan sampai lah bab korus .....


aku ; you're not alone , fr im here with you ...
adik ; lonnnn , yuuuu
aku ; though you far away , im here to stay ...
adik ; weyyyyy , teyyyyyyyy
aku ; you're not alone , fr im here with youuuuuuu .....
adik ; lonn , yuuuuuuuuu ..
aku ; though we're far apart, you always in my hearttt .....
adik ; patttt , atttttttt

aku berhenti lah . aku pikir , lagu ape pulak yg adik aku nyanyi ni ? lagu cina mampos ke ? ataupun lagu kumbang tu ?

aku nyanyi lagi . kali ni aku dgr betul betul . sampai lirik ape yg aku bace pun aku taktau sbb nak fokus kan pd adik aku nii . Ya Allah , die ikut aku nyanyi rupanya . tapi , kenape buruk sangat die sebut tu ? takde rupa lagu dah . kalaulah pembikin lagu ni dgr adik aku nyanyi , gerenti die nangis 7 hari 7 malam . penat penat die buat lagu , adik aku jahanamkan . Kang tetiba syarikat Siti pulak offer adik aku . haaa , aku pulak yg nangis -__- penat je aku nyanyi panjang panjang , adik aku terus ambik short-cut . nate bewokk -___-



byebyee :)
NOW ; 3:19 P.M

berita gempak !

Haaa , aku nak bgtau something ni . jangan terkejut okayyy .
















































Alaa , kejap lagi lah . nak tgk Hagemaru . bye

sekarang ;10 : 40 pagiii

berbekalkan aiskrim solero , aku update bende ni dgn perasaan yg kucar kacir . kucar kacir sbb tadi aku tgk kalendar , lg 6 hari kita nak naik sekolah . dgn keadaan yg gelisah dan serba serbi tak kena , aku teruskan bacaan aku terhadap kalendar tu . perh , sakit betullah hati aku . mmg sah 6 hari je lg . hiiii , lg lg kalau ustazah ape entah yg ajar budak form 2 tu . aku ni dahlah buta huruf jawi . takpe takpe , kalau die sound aku , aku siku kepala dia . kalau korang nak tau , mood aku sikit terganggu sbb tulis psl sekolah . SERIOUSLY -,- bukan sikit , banyak . mungkin dah takde mood .





hah , harini aku turun pukul 8 rasanya . lg awal drpd biasa sbb harini hari first day abg aku kerja . agak agak sampai ke sehari ? haritu kerja setengah hari je . bodoh betul -,- ni semua salah bapak aku sbb manjakan sgt si tenok tu . takpe , aku berani kutuk dia sbb dia tak layan blog blog ni semuaa . hah , aku turun bawah , seperti biasa , pintu rumah aku takpenah tertutup kecuali selepas 12 tgh malam . kalau lah ade perompak , mmg aku back-up perompak tu . sbb bukan salah dia . dah dia nampak pintu rumah aku ni terkangkang , mmg lah dia masuk . aku back-up perompak lepas tu aku sumbat bibik aku . dia yang bukak pintu ni . saman malu aku semalam pun belum bayar lg . hah ,mampos bibik aku kena sumbat dlm tu 10 tahun . 5 tahun sbb perompak tu , 5 tahun lg sbb tak bayar saman malu aku semalam .



hah , aku dah janjikan nak upload gambaaa ? ni ahh diaa ;













Dah dah , aku tau gambar gambar aku ni comel . jangan ckp banyak banyak kali , segan -__- hehe . okaylah , kejap lagi aku update lagiii . byebyeee !

the one who's COMEL ,

Echaaaaa lahh :) NOW ; 11:03 a.m

Lelaki Idamann

skrg dah pukul 5 :12 pagi . adik aku ni , die taknak tidur pulak . penat penat aku nyanyikan lagu bunkface tadi , hehhhh . takpe ah . kejap lg aku nyanyikan lagu gives you hell by american reject . hahh , baru die nak tidur agaknyee nanti . eh , pehal pulak lah aku crita psl adik aku pdhal tajuk lelaki idaman . oh tak mungkin adik aku jadi lelaki idaman aku . itu mmg takkan mungkin terjadi hehe . sorry isaacs ! okay , lets brief it !



bila ckp je pasal tajuk nii , semue perempuan mesti dah merapek meraban becerita psl lelaki idaman dia kann . hah , kali ni aku pulak nak merapek pasal lelaki idaman aku yg kurun keberapa agaknya akan ditemuii . semue orang nak yang sempurna kan ? tapi tak mungkin akan dapat . aku kalau 4 ciri je yang wajib ade pd lelaki tu kalau die nak usha aku . pertama , die pandai . well well well , ilmu sgt penting kan ? kalau tak berduit , dgn ilmu tu lah kite gunakan untk buat duit dan buat anak semestinya . lepastu , aku sukaaaaaaaa sangat dgn lelaki yg mcm anak emak and putih . tapi taklah anak emak sgt . aku terus suka kalau nampak lelaki pegi shopping atau keluar dgn mak die ke , bapak die ke . walaupun tak cute tapi aku rase mcm cutee sangattt ! ahhh , and lg 1 , aku suka yang wangii selalu and pandai main gitar :) ahhh , im so in love with themmmmmm <3 face="Verdana">
know what , haritu i ckp lah my probs skrg dkat my dad kan . ehh , pehal pulak gedik guna 'i,u' nii . and then , bapak aku punyelah ayat die mintak penyepak . dia ckp ' adik kene cari lelaki yg putih . kalau tak , nanti mesti cucu papa jadi mcm ikan sembilang ' . and aku mcm okayy aku faham . mesti nak ckp aku hitam kannn . kureng punye bapak -__- nasib baik bapak , kalau member aku , aku hempok gune kotak kasut . so , thats all lah kan . itu pun at least aku nak laki mcm tu . kalau takde , takpelah . selagi bapak , adik and abg aku ade , selagi tu aku tak perlukan lelaki dlm hidup aku . diorg dah cukup sempurna bg aku . so , takpayah lah cari lg . kalau kahwin pun , untuk puaskan nafsu . hii , mcm bagus je aku ckp -__- and lg 1 , berduitt ofcourse :) kalau takde duit , im sorry to say , YOU'RE REJECTED !

eh , adik aku dah tidur . aku yg tidurkan die tadi . aku nyanyi lagu kumbang tu . hehehe . maybe sbb takut kumbang tu pulak yg akan musnahkan dia , dia cepat cepat tidurr . haaa , tau takut . lain kali , kalau org cari psl ngn aku , aku nyanyi lagu tu jee .

itu jelah . bapak lah penatnye tangan aku . dahlah bau taik ni . hii , makan ape lah adik aku tu . aku bau td , perhh ! mcm bau taik tenok -__- nyawa aku td dah smpai kat hujung hidung dah . lepas tu aku naik nafas dalam dalam , dah okay balik . kalau tak , aku lemah je akibat panahan bau tuu .

okay dah , byk pulak aku tulis . menye'ehh .


byeeeee ! <33

the one who loves her lil brotha so much ,
Echaaaa <33 NOW ; 6: 51 A.m


Bibikkk !

Aku dah ingat kumbang ape dlm english ! ladybird ! kannnnnn ? tak gunalah tanye bibik aku . die kate ' kau gila ke ape ' . aku tak suruh die ckp aku gila pun . aku tanye kumbang in english ape , pastu die ckp aku gilaa . selambe betul . potong gaji 90% . lepas tu 10% lg gaji die bg kat aku . SAMAN MALU ! haaa , ckp lg aku gilaa . aku saman maluu diee td . tapi ape yg aku dpt , aku kene ketok kepala gune gayung . okay ah tuu . tu baru malu betul ! ape lah bibik aku ni , tak up to date lgsg . org tanye lain , die jwb lain . stress lah aku dpt bibik mcm ni -__-

aku lapar lah . korang lapar tak ? kalau aku turun bawah , tu dah dikira menempah ajal tuu . takut akuu -__- ak rela berlapar seumur hidup drpd kene turun bwh sorang sorang . okaylahh , aku nak cuba gagahkan iman walaupun aku tahu tu tak mgkin terjadi . okay , byeeeee :)


bibik's kacip ,
Echaaaaaaaaa :)

Sunday, December 27, 2009

Lady Gaga

dahh pukul 8 pagi tapi mata aku takde lg menunjukkan tanda tanda nak tamatkan riwayatnya . Skrg aku dah turun bawah . Mula mula , aku usha dulu . kot kot bibik belum bangun lagi , mmg aku cabut naik atas balik . yelah , takut aku . kang orang lain pulak yg menegur . eee selisih malaikat 44 -__- hah , mesti korang tertanya tanya kan kenapa aku tukar URL blog akuu . haa , aku dah agak dah . korang kan prihatin terhadap persekitaran terutamanya pasal aku . sebenarnya , aku saja je gedik nak tukar . bosanlah ! dah nak dekat setahun aku guna URL tu . tahun baru , URL baruuu !

sebenarnya kan , jauh di sudut hati aku rase pelik dgn satu lagu yg liriknya mencabar minda aku untuk berfikir ......

'pemusnahku adalah kumbang , runtuh bila ku kelayuan '

kalau nak berfikir secara logik , apehal pulak kumbang tu nak musnahkan hidup Ziana Zain atau famous dgn nama Kening Terjongket . Kumbang tu kan kecik je . alah , sekecik ibu jari kaki je . lepas tu , dahlah kecik , tak berbisa pulak tu . hishh , pagi pagi lagi otak aku dah giat berfikir . cerdas lah -__-
cerdas cerdas pun , aku dah lupa kumbang dlm bhs inggeris ape . lady ape ekk . alahh geramnya kalau aku berfikir lepas tu tak dapat ==' lady gaga kee ? alahh , ape ek ? nantilah , aku tanye bibik akuu . takboleh tanye skrg , die tgh khusyuk mop rumah tuu . okaylah , chawwwwwwww !

i want you !

Hahh , kalau korang getek nak tau , ni lahh bakal menantu mak aku . haish , mak aku tu tak habis habis suruh aku kahwin dgn dia dah besar nantii . stress lah aku . hah , skrg dah pun pukul 7 sengah , aku tak tidur lagii . nak tau sbb ape ? aku tgh tension ni pikir psl permintaan mak aku nii . dia ni handsome sgt lah , risiko pun tinggi . dia ni kuat agama tapi still gila gila . ni lah yg aku suka . and aku suka lelaki yg selalu wangi and pandai main gitar . semuenye ade pada diaa . dahh , nak tggu ape lg ? sapuu lahhhhhhhhh ! yelah mama , adik setuju . skrg jugak adik boleh kahwin dgn diaaa . eeee bestnyaaa ! Eh , knp handsome sgt nii ? iman ustazah sy pun boleh goyah kalau nampak awk . alahh tapi sy tau , cinta awk hanya untuk Sofea Nabilla kannnnn ? bestnya kalau dpt kahwin dgn diaa .


Kejap lg aku update lg . byeeeeeee !


berangan ,
Echaaa .

I love this .



this music makes me cry , seriously :')

erghhh =='

I have to say this since so many peoples be jelous to me .

' Memang aku HEBAT ! dah lu goyangg laa ? '

its hard being a famous person . peope keep talking bout me . *kan aku dah perasan . kalau geram sgt ni lah jadinyaa .

WHATTHEHELL WRONG WITH THEM ? jealous muchh lahh youuuuuuu -____________-

Please lah stop talking shit bout me . malas lah nak jadi lebih famoussss =.= korang ni , TAK REMAJA langsunggg -__________________________-

Pakwe Makwee

Hahh , tiba tiba pulak terdetik nak tulis psl hal ni . kalau korang nak bace talkin aku ni , silakannn . kalau taknak pun , silakan jugaklah BERAMBUS . kalau tulis tajuk ni , ape yg korang pikirkann ? byk kan ? yg baik ade , yg tak baik pun adee jugak kan . hah , aku tak paham betul lah dgn pakwe makwe zaman skrg ni . well , aku tak kesah lah kalau diorg nak meraba ke , memantat ke , tapi blkg blkg ah sikit . ni tak , nak meraba dpn org . bodoh tahap kaki dah aku rase -___- dan jenis aku pulak , kalau keluar dgn pakwe , aku taksuka nak mengendeng je ngn pakwe aku . pegang tangan ape tah lg kann . aku bukan ape , nanti jatuhlah saham aku kalau org tau aku ni dah berpunya hehehe . tapi , adelah jugak kadang kadang pegang tangan , TERpeluk . eh , wujud ke perkataan TER zaman skrg ni ? ohh tak mungkinnn -,- okay now , sambunggg . kalau mcm sesekali takpelah jugak . ni tak , setiap saat tangan tu mcm ade org lekatkan dgn gam UHU . pelik pelik betull -__- konon sayang sangat lahh tuuuuuu ! bencii jee aku -,- lepas tu , diorg ni kalau tgh couple , mcm merpati 2 sejoli , kalau lepas kahwin , mcm babi pergi berjoli ! lepas tu , ayat habis manis dahhh ! gula pun tak semanis tu kott . 'kaulah pujaanku , kaulahh jantung pengarang hatiku ' !

situasi 1 ; before married .

Minah dan Ali berjalan kaki ke ECM dari Mega . semasa hendak melintas jalan ....
'sayang , peganglah tangan b nii ! nanti kalau kereta terlanggar sayang , b bunuh diri tauu '

situasi 1 ; after married .

Minah berpaut pada tangan suaminya , Ali semasa hendak melintas jalan ...
'Hoi Cik Minah , takpayah lah nak pegang tangan sy . nanti kalau kereta lggr awk , dgn sy sy sekali mati awk tahuu ! sy masih terlalu handsome untk mati skrg ! ' lalu menyentap tanganyaa .

situasi 2 ; before married .

Bedah dan Seman pergi berdating di Megamall .
'sayangg , sayanglah buah hati abang . bukan setakat buah hati , sayanglah buah pinggang abg , sayanglah buah dada dan buah pisang abang . Abang mati kalau sayang mati . Abang berjanji kita akan sehidup semati . Abang cintakan sayangg '

situasi 2 ; after married .

Seman dan Bedah pergi bercuti di Cameron Highlands .
bedah ; abanggg . peluklah sy , sejuk niiii !
Seman ; awk ni dah buang tabiat agaknyaa ......


hahhh , korang bayangkanlahh . ni yg aku lemah ni . kang kalau aku ckp taknak kahwin , merana pulak lah mat salleh mat salleh kt sana tuu sbb kitorg dah berjanji sumpah setiaa . lgpun , kalau aku ckp taknak kahwin skrg , entah entah aku umur 17 tahun anak dah berderet , sama je panjang dgn kereta api siam . perhh nafsu perabis tinggi dahhh . sebenarnye , banyak lg contoh yg aku nak kemukakan , tapi aku takut nanti makin ramai yg terasa hehehe . jadi , lu pandai bace , lu pandai pandailah jaga hati sendiri .


hah , sebelum tu aku nak ckp sikit pasal hal hal Community . jgn terasa atau ape ape pulak yee . Ni pendapat akuu . kau tak puas hati , kau punya hal lahhhh !

aku perasan jugak kebelakangan ni , makin banyak community yg wujud . kalau korang perasan , semakin banyak community wujud , semakin menjadi-jadi pergaduhan antara community . lepas tu , aku kenal lah sorang kerek ni . kalau ade community yg baru dirasmikan , dia mesti pangkah . amboii bangg , buruk perangai . dia ade jugak community , tapi tak famous mane lah . cuma dia je yg berase HOT hahaha .

'amboi , berani buat community baru ? tak takut kena pangkah mcm community lain ke ? '

hah , mcm tu lah dia akan ckp . sape yg nak pangkah kalau kau tak pangkah ? sbb kau jelah mulut yg kurang insurans ! lantak orang lah nak buat community baru ke ape , takkanlah dlm kuantan ni , kau je yg nak ade community ? tak sedar diri betul ......


hah , lg 1 hal . lelaki yg berasa gangster ni . cehh , byk betul hal kan hahaha . dah , smbungg . hah , kalau gangster betul betul takpe . ni tak , kalau nak gaduh , ajak gang . bapaklah tak gentle nye . tak boleh settle sendiri ke ? kote kene gigit dgn anjing lahh tuu . ee kalau aku jadi kau , aku potong kote aku lepas tu aku baling bg anjing makan . yelahh , ade kote tapi penakut kalau gaduh msti ajak gang . kalau ade kote tapi penakut , WAT NATANG ? kote tu kan sbgi tanda lelaki msti gagah sprti kote nye juga . yelah , kote mu tu gagah je berdiri sorangg . kalau gitu , mu takpayah lah nak jadi DEBE . oh sorry , ape kelas ckp kuantanng ! HIDUP JB HAHAHAHAHAHAHA . dahlah cari gaduh dgn aku pulak tu . ape pendapat korang kalau LELAKI vs PEREMPUAN . hahh , kau bukan lawan aku lah doll . Even aku sggup bersumpah aku tak salah dlm hal ni . dia yg tiba tiba buat ceritaaa . ahhhhh , PENGECUT gila cari gaduh dgn perempuan . yelah , dia mane berani nak cari gaduh ngn lelaki . kang kene tumbok , mati pucuk pulak kang . mampos takboleh kahwin . yelahh , perempuan mana nak lelaki kote lembik ? aku pun taknak buat suami . eee , geli pulak aku -__-

'lu ingat lu gangster , wa goyang lah ? ' sorry , aku tak takut ! :)


hah , okaylah . mama pulak suruh pergi 7E . nasib baik mak , kalau member aku mengarah aku mcm tu , mmg dah kene tomoy dgn aku .



*segala keterlanjuran , harap dimaafkan . yang buruk dtgnya drpd kawan , dan yg baik drpd diri sy sendiri :)

with happiness ,
Echaaaaaaaaaaaaa :)


daaaaaaaaaaaaaaaaa

Aku tidur pukul 2:30p.m . sebelum tidur tu sempat lg aku suruh adik aku kejut aku pukul 6 . aku sedar diri je dah gelap . aku ingatkan kiamat rupa rupanya dah pukul 7:30 . sakit lah hati . nak aje aku sangkut adik aku kat ampaian kang . aku suruh kejut pukul 6 , bukan pukul 6 terbalik . kang aku terbalikkan die pulak kan .

hish , sabar echa , sabar . ingat mama , ingat mama . nanti die buat kau mcm jualan murah kat ampaian kang . eeee selisihhh -__-

and after bgn , terus pegi ruang tamu dgn rambut mcm singa lapar , jln then KEDEBUMMMMM ! aku lanyak sofa mak aku pulak . tapi sekejap je . hasrat aku nak mandi semakin menebal . lepas tu aku jerit bibik suruh die teman aku mandi hehe . takut aku nak mandi sorang , kang org lain pulak yg teman aku . tak ke mati kojol aku -__- lepas mandi , aku pakai baju semuee , ehh baru aku teringat , aku belum pakai rexonaa ! kejap ..

5 mins laterr ...

haaa , dah . td pegi pakai rexona :) wangi lahhh . lebih wangi drpd biasaaa hehehe . ehh dahlahh . nak makan kott . mcm sedap je bau telur gorengggg . daaaaaaaaaa =)



the one who's having headache ,
Echaaaa :') aduhh :(

Saturday, December 26, 2009

Cuba try bace

haih , ape nak jadilah dgn aku ni . bukan ke cuba dgn try tu membawa maksud yg sama ? *cehh , ayat sastera ni .

aku mcm malu lah sikit kan dgn budak budak muda zaman skrg ni . especially malay . tulis mcm minah rempit habisss

'aqu chenta kamoO shayunk'

Sendat habis muka aku bace menatang ni . Meremang semue bulu roma aku kalau bace mcm tu . bukan bulu roma je . setiap helai bulu yg ade kat badan aku ni berdiri . kalau lelaki , dgn boboy die skali berdiri hehe . kalau eja pendek pendek tu boleh lg trime . yelahh , kan aku slalu tulis shortcut . mmg ah aku bck-up diri sndri hehe .



hah , tiba tiba pulak lah aku teringatkan cerita nii hehe .

ckgu math wanita ni mmg hot . bontot die mmg menjadi idaman hehehe . pd suatu hari , die pakai lah kebaya pegi skolah . perabis ketat dahh . lepas tu , dah nak habis waktu tu , die padamlah ape yg die dah tulis kat white board . kan bontot bergoyang kann .

lepas tu , abg aku ternampak lah bontot cikgu ni . tiba tibaaa ......

'goodmorning boboy !' hahahahaha . tak senonoh betul budak budak muda zaman skrg nii !



haih , bilalah musim hujan nak berhnti . semakin lama musim hujan ni , semakin ramailah bayi yg akan lahirr . itupun kalau korang faham maksud aku ni . kadang kadang , seronok jugak duduk tepi tingkap , bukak tingkap dan lepak smbil ber-blogging . kan ? aku ni , asyik dudukk ajee , agak agak tahun ni aku boleh mandi ke tak kan .



masalah aku skrg ni hanya 1 jee , aku ni sgt sgt lah penakut . kalau bibik aku ade kat dapur dan mase tu aku duduk kt ruang tamu pun aku takut nak tgk tv . kadang kadang , pukul 12 tgh hari pun aku takut makan kat dapur sorg sorg -__- haihh . kadang kadang , smpai tebegik aku sbb takut nak pegi ambik air kat dapur . tgh hari tauu .


nasib ape lah aku dpt adik mcm ni . air ribena ni dahlah mahal , die pegi buat tumpah pulak . nasib baik aku takut dgn mak aku , kalau tak , dah lamee dah aku gantung budak senget ni kat kipass -__- aku bukan ape , kalau aku pukul adik aku , kang aku pulak yg akn jadi mangsa mak aku . mcm roda impian lah . lepas aku wresling adik aku , kang kejap lg mak aku pulak tomoy aku . frust lah aku mcm ni . dahlah buat air aku tumpah , lepas tu buat muka mintak penumbok pulak . perhh , aku mmg bayangkan muka mak aku je . kalau lah aku terlupa muka tu , aku rase adik aku dah ade kat neraka paling bawah skrg ni .

dahlah , malaslah aku nak tulis lg . budak senget tu dah rosakkan mood aku pulak . punyelah aku besusah payah simpan duit nak beli air ribena tu . mahal tau , tak silap aku rm1.40 aku beli tadi . dahlah dahlah , byee .


nak air ribena lagi ,
Echaaaaaaaaa :')

December 26 :)

well , skrg ni dah pukul 4 : 06 a.m means dah 27th lah kan . smlm i slept at 11.am and woke up at 12:30 !i hate you bibik HHEHE . eh taklah , kalau bibik tak kejut , mampos kene tggl dgn budak budak durjana tu . harini , smpai mega around 2:45 and jalan jalan jalan . lepas tu , beli tickets . Alvin And The Chipmunks :D sangat lawak okay . bodoh dlm wayang aku buat dosa je . Maaf , bukan buat dosa , tapi dapat dosa . couple tepi pakwe die meraba . cple depan cium je keje . nak aje aku sligi . aku nak tgk pun susah . iman aku goyah kalau dlm wayang . and after tgk wayang , we decided nak pegi minum tau mula mula then taknak pulak sbb kat golden ramai budak koya . tah hape hape je pakai . dahlah hitang lekik , pakai pulok seluor senteng . mcm org hilang akal pulak aku tgk . nak nangis pun ade , nak ketawa pun ade jugak . nak nangis sbb kesian ah masing masing takde duit nak beli kain . alah , semeter baru 1:50 . okay okay , smbung :D lepas jalan jalan , makan dekat Deli Country . lepas tu jalan jalan lg lepas tu balik . i was damn right ! jantan kat Kuantan ni bajet mcm diorg ni HOTSTUFF . dahlah buat muka cm taik . muka sombong ! ingat HOT lah tuu , euwww mintak simpang lahh -___- muka mcm kipas dah 24 hari tak basuh ade lahhh ! menyampahlah aku . lepas tu duduk dgn geng geng kat pintu masuk , lg lah nmpak mcm BUSTENG parok . ingat yee abg abg , KAU BUKAN BARANG PANAS !


i've changed . yes , i've changed for you -__- imissyou and iloveyou . yeahh , thats fr sure baby .


the one who's missing him SUPER DUPER BADLY ,
Echaa :)

Friday, December 25, 2009

Merry Christmas !

Hyeeeee ! well , i went to TC wth my papa , lil bro and sis . perhhhhhh ! happening gilaaa ! org spray sana spray sini . tension betul HAHAHA . then , ade robot bodoh gilaa . buat aku takut jee . aku pun taktaulah knp aku takut sgt ngn diaa HHAHAHA . then , lepas adik aku dah beli bende pusing pusing kat awan tu , kite duduk kat satu sudut . aku tgk mainan adik aku tu smpai terjuling sikit . susah nak adjust balik maata ni HEHEHE . then , papa aku dtg terus 'merry christmas everyone shushhhhhhhhhhhhhhh' perhhhh . bapak aku beli snow spray rupenye . mule mule , aku and sis cover ayu lg . tapi , dah geram hambik kauu ! mcm malikha dah mukee masing masing . berlari sane sini mcm org takde mak bapak HAHAHAHAHA . bapak aku lyn adik aku , aku ngn kakak aku ape lg ! berlari-lara lahh HAHAHHA . lepas balik around 3 kot . ohh lupe nak ckp , ramai jantan HOTSTUFFFFFFFFFFF ! pehhhhhhhhhhhhhh , rambang mataaa :) lepas tu , papa ajak pegi TAJ . hehehe . tp , mmg best lahhhh smlm =) we really realyy had fun !


harini kakak aku masak , ayam black pepper sbb mak aku tak sihat dah seminggu . aku bgn pukol 6:05 harini :) le[as bgn , terus mandi . then , mak aku pggil suruh urut blkg dia . aku dtg kat dia , die terus bace talkin . ni hahhh , talkin diaa ;


mama ; adik , knp kau bgn lambat ni ?
echa ; penat lah mama , smlm . lgpun , kalau bgn awal , tak remajalahh mcm ni !
mama ; hah , bagus lah tu . kang takde jantan nak kat kau !
echa ; alahh mama ni . itu pun kucar . kalau jantan tu dah syg kat kita , kita jadi mcm malikha pun die tak kesah tau sbb syg dia dah melebihi segala-galanye dlm dunia ni . *hah , ni pulak aku punye talkin HEHEHEHE .
mama ; yelahhh kau tuu . kang jadi andartu , pdn muke kau .
echa ; alahh , mcm papa jugak . tgk mama skrg , mcm nenek malikha dah jadinye sbb demam . tpi , papa tak kesah kan ? masih lg peluk peluk mama mcm org baru kahwin .
mama ; itu sbb aku mmg dah cantik . make-up ke tak , aku still mcm maya karin HAHAHAHA .
echa ; ni yg adik mls nak dgr . maya karin ke mayat karin ?
mama ; aku tumbok kangg .
echa ; perhhh , gangster parakk mak aku skrg ni !
mama ; kau baru tau ke ? dahh , kuat sikit urut tuu . mcm setahun aku tak bg makan .


hah , tu lah kalau aku , abg atau kakak aku pegi camping ke ape , die cepat rindu sbb nanti takde org nak debat ngn mama aku . HAHAHAHA . die kan kalau becakap , asyik nak menang ajee . tak remaja langsung ! HEHEHE .


ohh lupe nak ckp , smlm i saw my crush weh . dgn his friends . tapi that time die tgh smoking . ni yg aku lemah ni , aku benci betul lah dgn jantan merokok . mcm errrr ! terus dah tak sukaa .

current song ; dirantai digelangi rindu :')

the one who's love her mother ,
Echaaaa Suprano HEHEHEHE =)

Wednesday, December 23, 2009

PHONE SEX

ahhh bosan parak ! im going to take zenex (ignore the spellings) ! EHEHEHE . ni bukan ape , excited sgt sbb nak masak fr them . HEHEH .
err , serabutlahhhhh ! bisng bunyi 'ahhh ahhh ahh' from my cousin . she's having sex wth her bf .
ohh dont get me wrong , they're doing it in phone . something like this lahhhh . my cous buat loudspeaker .

cousin ; Ahhhh ahhhhh ahhhhhh !
her bf ; ahhhh ahhhh ahhh sayanggggg

setengah jam later ...

cousin ; ahhhh abgggg . tak keluar lg keee yanggggg
her bf ; kejapppp yangggg ahhhh ahhha ahhhhhh
cousinn ; ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh abgg tak tahan dahhhh
her bf ; ahhhh ahh ahhhhhh . iloveyou syggg . ahhhhhhhhh *citttttttttttttt


her bf dah klimaks errr

and finally , they finished HEHHEE .

the first time i heard my cousin like'ahh ahh ahh' i was 'what the hell is she doing?'
and suddently , she put her phone near me and buat loudspeaker . and i heard her bf was 'ahhh ahh ahhh' and iheard 'pedecittt citt citt' . and i asked my cous 'where did the sound come from?' and she said her bf was lancapp . mak aiiiiii tekejutt aku dgr . eeeee naik cair taik telinga akuu eyarksssss !


dahhh , tu jeee .

the one who is gelii .
echaaaaaaaaaaaaaa :)

Monday, December 21, 2009

Men...such a good player :)

-i used broken english in this post-

well , my day remain as the previous day . BORING is the perfect word to describe it . gahhhhhhh , bosannye . kalau ade pakwe boleh jugak mengendeng HEHEHEHE . yehhh , i keep mention-ing bout bf , my personal life again and again in the previous posts . well , this time would be same HEHEHEHE . i wanna talk bout ......... man . HEHEHE . as u know , i'll only update my blog if i really really in a boring mood . my cousin'll going home today in 20 minutes more , perhaps . hahhhhhh , i have to mengadap Nath's facee all day long after thiss . okayy , lets just brief it !

Man , many words can be used to describe them . bad words of course HEHEHEHE . i love to read a blog that i cant mention his name here . he talked bout girls a lott ! nahhh , die downkan para gadis sebenarnye . di mata dia , mans always right . eeeee excuse me gentleman , based on a professional researched , lelaki yg paling banyak menyakitkan or in 'beautiful-word' is mempermainkan perasaan para gadis dan wanitaa . big fat lier to ! hah , still cant believe it ? these are the examples that happened in my OWN life .


example 1 - Azam form 3 .

he texted me non stop all day long . untill one day , God wanted to show me the real him . i went to KP with my bro and sis . he texted me and said he was at his cousin's house . when we were walking infront of KFC , i saw him and his friend in the KFC . Woahhhh , such a great player . and after that incident , he never text me . we lost contact lepas tuu /

example 2 - Awal form 4 .

he already owned by someone but he still texts me and calls me till now . and i feeling guilty towards his gf . ohh , fyi his gf is my so-called friend lah jugak kan . he asked me to hangout together . only both of us . he was insane HEHEH . tak sanggup akuuuuuuu -________- ohhh he so-called cheating lah jugak kan ? sbb he asked someone else to go out with him without his gf knowledge . giloooooooo !

example 3 - Naim(bukan nama sebenar)form 5 .

one day , he texted me and said he was at the hospital to visit his friend yg terlibat dlm kemalangan . 3 days later , i received a call from my friend . she said she saw my ex with my bro and ladies in his car . i was like 'whatthefuck ! he said he was visiting his friend that time' . i asked him but he refused to admit . i asked my bro and finally die mengaku . ohhh such a big lier !

example 4 - Nazmi form 5 .

he said he was with his friend . oh thank god , my bro came home and showed me a video . OMG . it was my ex with a girl were riding his motorcycle . ahhhhhh . i though she was his friend . rupa rupanye , she was his second gf . ahhhhhhhhhh . i felt so down ! he cheated on me . started from that time , i never believe any man . hahhh , im serious !

example 5 - Hakim (bukan nama sebenar) form 3 .

after i broke up with him , my friend came to me and said ' im sorry if what im gonna say hurts you ' then she said my ex used to ask her to be his couple . time die mintak cple dgn member i tu , kite tgh couple . errrrrr , bapak ahhhhhhh ! hah , playerrrr kannnn ?



so peeps , dah percaya ? kejadian-kejadian maut di atas tu bukan jeee jadi in my life . perempuan di sekeliling akuu semue dah kene benda yg same oleh lelaki durjana yg berlainan . well , not all men like this kann ? as i said in previous post , only 5% men are faithful with their partner . the rest semue unfaithful . perempuan pulak , its vice versa . only 5% women are UNFAITHFUL . perhhhhhhhhhhh . guane gamok gini ! dokleh kaweng ah gini gaye napoknye HEHEHE . baru nak rase malam pertamaaaa :D HEHEHEHEHEHE .


the one who's already matured bout love ,
Echa De' Sequerah . ohh fyi , nama family my dad is De' Sequerah George. so , bukan ciptaan yee :) well , they're not malay .

Tuesday, December 15, 2009

LELAKI TAK SETIA vs LELAKI SETIA

well , i just came back from vacation . i went to sabah and filipin :) erkk , nantilah aku cerita psl pegi bercuti tu . aku pun dah jadi mcm ikan keli dah ni . hitam mcm pilak HAHAHAHA . org org kat sabah and filipin tu mmg setan gedaung betul ! ade tu yg suka senyum , ade tu yg buat bodoh jeee ==' sakit gila jiwa dan raga akuu HAHAHA . tujuan aku post blog kali ni bukan nak ceritakan psl aku pegi becuti ni . dlm perjalanan pegi KLIA , kita ckp psl byk hall ! eh lupe nak bgtau , kite hanye pegi ber5 . aku , brotha , sista , and isaacs , papa :) mama and i-ris tak ikut sbb diorg takut . almaklumlah , cuaca kurang hebat ==' back to our story , so papa aku ni mmg hebat and sporting dlm bab couple couple ni . papa aku ni slalu cabar abg aku dptkan number phone awek cun . HAHAHAHAHA . bapak aku ni dulu mmg romeo lah kononnye . romeo ke oreo HAHAHAHAHA . gitulah gamoknye ! HAHAHHA . so , die critelah zmn die muda muda dulu . skrgkan dah kurg muda hehe =) die ni dulu ramai makwe . papa ni mmg dah byk pengalaman dlm percintaan . then , aku and sis aku ni kan getek ! so , kite byk tanye psl lelaki . ikuti episod kali ni hehe ;

barisan pelakon utamaaa ! HAHHAA ;
nath - kakak aku . echa - aku . eddy - bapak aku .



nath ; papa , skrg ni ramai lelaki yg tak setia kan ?

eddy ; yepp . sgt ramai . mmg jarang nak jumpe lelaki yg setia . kau selalu aggp lelaki yg handsome , msti tak setia . heshh , tak sebenarnye . ade jugak lelaki yg handsome tapi setia . tapi spesies tu mmg jarang ditemui . HAHAHAH . tgk mcm papa , dahlah handsome gila , setia pulak tuu .

echa ; yelah yelah . papa lah yg paling SETIAAAAA gilaa . errr , tapi kalau handsome tu , no cmmnt =='

nath ; HAHAHHAA. papa , mcm mane nak tau kalau lelaki tu setia ?

eddy ; susah lah. tapi , kalau kau ade pakwe , kau tnjuk kat papa . aku tau menilai lelaki tu setia ke tak .

echa ; ade ke pakwe adik yg papa taktau ? adik rase semuee pakwe adik papa kenal . yelahh , papa kan penyibuk nombor 1 di seluruh pelosok dunia ni . heeee =)

eddy ; ehh , ade lahh yg papa taktau . mase kau cple dgn arumugam tu , kau takde bgtau papa pun . nasib baik die ade ckp kat buletin utama .

echa ; perhh , sabo jelah akuu ngn mr.birthday ni =='

nath ; ehh , arumugam tu belakang critalah . papaaaaaaaa , mcm mane nak buat lelaki tu setiaa ?

eddy ; sebenarnye , kebanyakan lelaki tak suka dikongkong and perempuan yg jealousy gilaa . yg paling die tak suka , kalau dgn kwn2 die , kau sibuk nak msg lah , ape lah . melainkan die yg nak msg kau ke ape ke . mcm ni , kalau mase die lepak ngn kwn die , kau takpayah lah nak tu nak ni . kalau dgn kau , kau tumpukan perhatian kat die sepenuhnya . and , jgn arahkan die untk buat tu buat ni . 1 je bende yg kau perlu buat . buat die syg gila kat kau . tapi ingat , die takkan setia sepenuhnye . die akn msg ngn member pempuan die lah , scndl die lah . tapi , die takkan menduakan kau . kalau die lepak ngn member die , msti lah die akan sweet2 awek ah . tapi dlm ingatan die , hanye kau . itupun kalau die btul2 syg kat kau . senang kata lah , LELAKI YG SETIA SEPENUHNYA HANYA 5% DRPD 100% . setia sepenuhnya means tak sweet2 awek ke ape ke .

nath ; mcm mane nak buat die syg kita ?

eddy ; senang je , Yaaa . 2 perkara basic yg boleh lelaki syg gila kat kau . satu , kau kene paham die . sbgi lelaki , die takkan lah nak duduk diam je kalau lepak ngn member2 die . at least , die akn sweet2 lah , tegur lah . mcm mcm . tapi ingat , kalau lelaki tu sygkan kau , die takkan menduakan kau wlaupun die flirty time lepak ngn member2 die . lelaki slalunye mcm ni , spare-part mmg banyak , tapi yg die syg , hanya 1 je . perkara kedua , mase kau dating dgn die , kau tumpukan perhatian sepenuhnya untk dia . and , kalau kau keluar dating ngn die , tapi die still tgk tgk awek , mata die melilauu , kau jgn lah marah die . sbb lumrah lelaki mmg mcm tu . pntang tgk awek cun smpai lupa awek ade kat sbelah HAHAHAH .

nath ; perhhh . susahh gilaa dah tuu . sakit hatii gueeeeeee !

eddy ; itulah lumrah couple couple ni . mane ade lelaki yg perfect ! tapi ingat pesan papa ni , takpayah lah nak bg berlebihan . mcm pegang tangan tu mmg lah perkara biasa . tapi , jgn sesekali kau bg badan ke , raba ke . sbb takkan ade lelaki yg akn bertanggung jawab and die akn ingat kite ni perempuan murah smpai bila bila ! kalau kau nak rase , penerajang import dari luar negara , kau cubalah buat . HAHAHAHAHA . tapi , kalau lelaki tu dah buat taik mcm curang ke ape ke , kau terus bla dri dia . takpayah lah nak taruh harapan lg .












sorry . aku penatlahh ! malam kang aku smbung . byebye ! =)