Sunday, December 27, 2009

Pakwe Makwee

Hahh , tiba tiba pulak terdetik nak tulis psl hal ni . kalau korang nak bace talkin aku ni , silakannn . kalau taknak pun , silakan jugaklah BERAMBUS . kalau tulis tajuk ni , ape yg korang pikirkann ? byk kan ? yg baik ade , yg tak baik pun adee jugak kan . hah , aku tak paham betul lah dgn pakwe makwe zaman skrg ni . well , aku tak kesah lah kalau diorg nak meraba ke , memantat ke , tapi blkg blkg ah sikit . ni tak , nak meraba dpn org . bodoh tahap kaki dah aku rase -___- dan jenis aku pulak , kalau keluar dgn pakwe , aku taksuka nak mengendeng je ngn pakwe aku . pegang tangan ape tah lg kann . aku bukan ape , nanti jatuhlah saham aku kalau org tau aku ni dah berpunya hehehe . tapi , adelah jugak kadang kadang pegang tangan , TERpeluk . eh , wujud ke perkataan TER zaman skrg ni ? ohh tak mungkinnn -,- okay now , sambunggg . kalau mcm sesekali takpelah jugak . ni tak , setiap saat tangan tu mcm ade org lekatkan dgn gam UHU . pelik pelik betull -__- konon sayang sangat lahh tuuuuuu ! bencii jee aku -,- lepas tu , diorg ni kalau tgh couple , mcm merpati 2 sejoli , kalau lepas kahwin , mcm babi pergi berjoli ! lepas tu , ayat habis manis dahhh ! gula pun tak semanis tu kott . 'kaulah pujaanku , kaulahh jantung pengarang hatiku ' !

situasi 1 ; before married .

Minah dan Ali berjalan kaki ke ECM dari Mega . semasa hendak melintas jalan ....
'sayang , peganglah tangan b nii ! nanti kalau kereta terlanggar sayang , b bunuh diri tauu '

situasi 1 ; after married .

Minah berpaut pada tangan suaminya , Ali semasa hendak melintas jalan ...
'Hoi Cik Minah , takpayah lah nak pegang tangan sy . nanti kalau kereta lggr awk , dgn sy sy sekali mati awk tahuu ! sy masih terlalu handsome untk mati skrg ! ' lalu menyentap tanganyaa .

situasi 2 ; before married .

Bedah dan Seman pergi berdating di Megamall .
'sayangg , sayanglah buah hati abang . bukan setakat buah hati , sayanglah buah pinggang abg , sayanglah buah dada dan buah pisang abang . Abang mati kalau sayang mati . Abang berjanji kita akan sehidup semati . Abang cintakan sayangg '

situasi 2 ; after married .

Seman dan Bedah pergi bercuti di Cameron Highlands .
bedah ; abanggg . peluklah sy , sejuk niiii !
Seman ; awk ni dah buang tabiat agaknyaa ......


hahhh , korang bayangkanlahh . ni yg aku lemah ni . kang kalau aku ckp taknak kahwin , merana pulak lah mat salleh mat salleh kt sana tuu sbb kitorg dah berjanji sumpah setiaa . lgpun , kalau aku ckp taknak kahwin skrg , entah entah aku umur 17 tahun anak dah berderet , sama je panjang dgn kereta api siam . perhh nafsu perabis tinggi dahhh . sebenarnye , banyak lg contoh yg aku nak kemukakan , tapi aku takut nanti makin ramai yg terasa hehehe . jadi , lu pandai bace , lu pandai pandailah jaga hati sendiri .


hah , sebelum tu aku nak ckp sikit pasal hal hal Community . jgn terasa atau ape ape pulak yee . Ni pendapat akuu . kau tak puas hati , kau punya hal lahhhh !

aku perasan jugak kebelakangan ni , makin banyak community yg wujud . kalau korang perasan , semakin banyak community wujud , semakin menjadi-jadi pergaduhan antara community . lepas tu , aku kenal lah sorang kerek ni . kalau ade community yg baru dirasmikan , dia mesti pangkah . amboii bangg , buruk perangai . dia ade jugak community , tapi tak famous mane lah . cuma dia je yg berase HOT hahaha .

'amboi , berani buat community baru ? tak takut kena pangkah mcm community lain ke ? '

hah , mcm tu lah dia akan ckp . sape yg nak pangkah kalau kau tak pangkah ? sbb kau jelah mulut yg kurang insurans ! lantak orang lah nak buat community baru ke ape , takkanlah dlm kuantan ni , kau je yg nak ade community ? tak sedar diri betul ......


hah , lg 1 hal . lelaki yg berasa gangster ni . cehh , byk betul hal kan hahaha . dah , smbungg . hah , kalau gangster betul betul takpe . ni tak , kalau nak gaduh , ajak gang . bapaklah tak gentle nye . tak boleh settle sendiri ke ? kote kene gigit dgn anjing lahh tuu . ee kalau aku jadi kau , aku potong kote aku lepas tu aku baling bg anjing makan . yelahh , ade kote tapi penakut kalau gaduh msti ajak gang . kalau ade kote tapi penakut , WAT NATANG ? kote tu kan sbgi tanda lelaki msti gagah sprti kote nye juga . yelah , kote mu tu gagah je berdiri sorangg . kalau gitu , mu takpayah lah nak jadi DEBE . oh sorry , ape kelas ckp kuantanng ! HIDUP JB HAHAHAHAHAHAHA . dahlah cari gaduh dgn aku pulak tu . ape pendapat korang kalau LELAKI vs PEREMPUAN . hahh , kau bukan lawan aku lah doll . Even aku sggup bersumpah aku tak salah dlm hal ni . dia yg tiba tiba buat ceritaaa . ahhhhh , PENGECUT gila cari gaduh dgn perempuan . yelah , dia mane berani nak cari gaduh ngn lelaki . kang kene tumbok , mati pucuk pulak kang . mampos takboleh kahwin . yelahh , perempuan mana nak lelaki kote lembik ? aku pun taknak buat suami . eee , geli pulak aku -__-

'lu ingat lu gangster , wa goyang lah ? ' sorry , aku tak takut ! :)


hah , okaylah . mama pulak suruh pergi 7E . nasib baik mak , kalau member aku mengarah aku mcm tu , mmg dah kene tomoy dgn aku .



*segala keterlanjuran , harap dimaafkan . yang buruk dtgnya drpd kawan , dan yg baik drpd diri sy sendiri :)

with happiness ,
Echaaaaaaaaaaaaa :)


1 comment:

  1. hahaha,echa ni ade2 je laa,tp overall mmg btl pun gtu. wakakaka :)

    ReplyDelete